Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hatalmadban áll nemet mondani!

2014. november 02. 03:00 - magyarosijulia

“Nem a bűnös természetetek vezérel már, hiszen most a Lélek irányít, hogyha bennetek lakik az Isten Szentlelke.” (Róma 8,9 - NLT fordítás)

Néhány ember napjainkban azt vallja, hogy meg kell tennünk mindent, amire vágyat érzünk, legyen az bármi. Ez azonban önpusztító gondolkodás. Csak azért, mert egyszerre fel akarsz falni egy egész csokitortát, az még nem jelenti azt, hogy az jó is lenne neked.

A Róma 8,9 ezt írja: “Nem a bűnös természetetek vezérel már, hiszen most a Lélek irányít, hogyha bennetek lakik az Isten Szentlelke.” (NLT fordítás).

Mielőtt hívővé lettél, csak a saját akaraterődből tudtál harcolni a kísértéssel, ami viszont sosem volt elég. Meglehetősen erőtlen voltál a belőled feltörő erős vágyaiddal és kívánságaiddal szemben.

Hívőként azonban segítségedre van a Szentlélek, Aki által képes lehetsz arra, hogy nemet mondj. Most is megvannak benned ugyanazok a késztetések, kívánságok, testi vágyak és indulatok, amik a Jézussal való találkozásod előtt megvoltak, de most Isten ereje lakik benned, és most már tudsz nemet mondani!

A Galata 5,16-ban ez áll: „Tehát azt mondom, hogy engedjétek, hogy a Szent Szellem irányítsa az életeteket, és akkor nem azt teszitek, amit a bűnös természetetek akar.” A Biblia nem azt mondja, hogy miután keresztény lettél, megszűnnek a bűnös vágyaid, hanem azt, hogy a Szentlélek segíteni fog, hogy ne tedd meg azokat.

Ha azt hallod valakitől, hogy "keresztény vagyok, de mégsem tudtam megállni, hogy...", akkor az a személy egyszerűen nem mond igazat. Egyszerűen arról van szó, hogy nem hívta segítségül a Szentlélek erejét, amikor kísértéssel került szembe.

Hatalmadban áll és tudsz NEM-et mondani! Élj ezzel a lehetőséggel!

Beszéljetek róla:

  • Mi az, amire nemet kellene mondanod, mert visszahúzó erőt jelent a szellemi életedben?
  • Kik vagy milyen tényezők (pl. barátok, család, munka, külső elvárások stb.) nehezítik meg számodra, hogy nemet mondj egy kísértésre? Hogyan tudnád csökkenteni ezeket a tényezőket?
  • Ki tud bátorítani és segíteni neked, hogy nemet tudj mondani egy kísértésre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10. 26.) X

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása