Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A csata, amiben győztesnek születtél

2014. november 23. 03:09 - Habakuk

,,... mert aki bennetek él, hatalmasabb, mint az, aki a világban van" (1Jn 4,4b)

Arra születtél, hogy csatába indulj, bár sosem kérted, hogy így legyen. De mielőtt megszülettél, és sokkal később is, miután meghaltál egy kozmikus csata zajlik az egész univerzumban. Nem tudsz megszökni Isten és a Sátán csatája elöl, a jó és a rossz csatája elől – még ha nem is tudod, hogy léteznek.

Fontos tudnod, hogy Isten és a Sátán nem egyenlő ellenfelek. Isten messze hatalmasabb minden tekintetben. Egy napon Isten teljesen eltörli a Sátánt a világból. De addig Isten választási lehetőséget ad nekünk arra, hogy melyik oldalon helyezkedünk el.

Az emberek rendszerint a gyalogos szerepet töltik be ebben a kozmikus csatában. A Sátán képtelen megsebezni Istent. Mit tudsz csinálni, amikor nem tudsz megsebezni valakit ? Megsebzed a gyermekét. Tehát a Sátán utánad fog eredni.

Az a rossz hír, hogy csatára születtél. De van jó hír is: Arra születtél, hogy megnyerd a csatát. A Biblia azt mondja: ,,mert aki bennetek él, hatalmasabb, mint az, aki a világban van” (1Jn 4,4b).

A Sátán nem aggódik érted. Azért aggódik, aki benned van – Isten miatt.

A Szent Szellemmel, aki benned él, nem kell tartanod a Sátántól, mert a csata nyertes oldalán állsz. Mostantól ezek fényében éld a mindennapokat.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan fogja ez az igazság tudata megváltoztatni az életed ebben a szellemi harcban?
  • Hogyan fogja ez az igazság tudata megváltoztatni a félelmeidhez való viszonyulásodat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.16)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása