Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Radikális hála

2014. december 04. 03:00 - Lilla:)

"...mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra."
(1 Thesszalonika 5:18)


Hálaadónapot nem csak egyszer kellene egy évben tartanunk. Ez egyfajta lelki szokás kéne, hogy legyen a hívők életében. Minél mélyebben megérted Isten szeretetét, annál hálásabb leszel.

Tehát, hogyan lehetünk radikálisan hálás?

A Bibliában, 1 Thesszalonika 5:18-ban azt olvassuk, hogy "...mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." Ez a radikális hálaadás. Minden körülmények között hálát adni, mert az Isten akarata.

Hálás lehetsz Istennek minden körülmény között, mert Isten hatalma alatt van minden. Isten ki tud hozni jót a rosszból. Helyre tudja hozni a buta hibákat, amiket elkövetsz. Mindegy, hogy mi történik, Isten szeretete feléd nem szűnik meg. Legalább száz dolog van, amiért hálásak lehetünk bármilyen körülmény között, még akkor is, ha nem  úgy tűnik.

A radikális hála - a képesség, hogy hálásnak tudunk lenni minden körülmények között - Isten akarata, mert ez szövetséget, közösséget eredményez.

Mit értek ez alatt? A hála mindig mélyíti a kapcsolatot közted és embertársaid között, valamint közted és Isten között.

Bárkivel is akarsz mélyebb kapcsolatot kiépíteni, kezd el kifejezni a háládat annak az embernek. Ha eltávolodtál a férjedtől vagy feleségedtől, akkor el kellene kezdened úgy viselkedni, mint amikor randiztatok. Fejezd ki a hálád! Írj neki kis kedveskedő vagy bátorító üzeneteket. Hívd fel, üzenj neki napközben, mondd el neki, hogy hálás vagy. Viselkedj úgy, ahogyan kapcsolatotok elején viselkedtél. Azért tűnt el a szerelem érzése, mert már nem teszed azokat a dolgokat, amelyek kiváltották a szerelmet, és valahol természetesnek, egyértelműnek veszed, hogy egy pár vagytok.  

Építeni akarod a házi csoportod? Nem elég, ha csak elmész. A hét folyamán írj nekik sms-t, email-t, hívd fel őket. Mondd azt, hogy "Hálás vagyok érted, mert ...". Rájössz, hogy minél hálásabb vagy a házi csoportodért, annál erősebbé válik a kötelék a csoporton belül.

A Biblia azt mondja: "Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is." (1 Thesszalonika 5:11) Ahogy bátorítod, építed a másikat, rájössz majd, hogy Isten is úgy épít téged, a vele és embertársaiddal való mély kapcsolatokon keresztül.

Beszéljetek róla

  • Kit kellene bátorítanod, kivel kellene felvenned a kapcsolatot a héten? Kinek kellene kimutatnod a háládat?
  • Milyen egyszerű módokon tudod kimutatni a hálád házastársad, barátaid vagy házi csoportod tagjai felé?
  • Ahogy kifejlődik ez a magatartásod a hála irányában, milyen változásokat veszel észre magadban és a kapcsolataidban?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.11. 27.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Halász 2014.12.12. 13:28:01

Elhatároztam , igen uram.
süti beállítások módosítása