Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Istennel való találkozásod

2014. december 15. 03:00 - magyarosijulia

„Találj egy félreeső csendes helyet, hogy ne légy megkísértve, hogy megjátszd magad Isten előtt. Légy ott olyan egyszerűen és őszintén, amennyire csak képes vagy rá. A hangsúly átcsúszik rólad Istenre, és elkezded megérezni a kegyelmét.” (Mt 6,6 MSG fordítás)

Isten nem fog hozzád szólni, ha az életed tele van lármával. Egyedül és csendben kell lenned ehhez. Ezt nevezzük elcsendesedésnek.

Jézus ezt mondja a Mt 6,6-ban: „Találj egy félreeső csendes helyet, hogy ne légy megkísértve, hogy megjátszd magad Isten előtt. Légy ott olyan egyszerűen és őszintén, amennyire csak képes vagy rá. A hangsúly átcsúszik rólad Istenre, és elkezded megérezni a kegyelmét.” (MSG fordítás).

A kulcsa, hogy meghalld Istent beszélni, és megtudd az életedre szánt tervét, a következő: Isten találkozni akar veled.

Rá kell ébredj, hogy nem te vársz Istenre, hanem Ő vár rád! Isten azért teremtett, hogy kapcsolatban legyél Vele! Ő azt akarja, hogy naponta időt tölts Vele, hogy naponta találkozód legyen Vele. Ő vár!

Egyedül lenni egy csendes helyen elég nehéz feladat manapság. Nem tudom, észrevetted-e, hogy mennyi zaj van körülöttünk: a kocsiban folyton megy a rádió, vagy mindig fülhallgató van a füledben, vagy be van kapcsolva a Bluetooth. Minden váróteremben, élelmiszerboltban és liftben dübörög a zene. Borzasztóan kevés idő van az életünkben, amikor teljesen csendben lehetünk.

Ha gyerekeid vannak, még nehezebb! De engedd meg, hogy reménységet is mutassak. Susanna Wesley, a történelem egyik jeles asszonya, 18 gyermek édesanyja volt. Egyik fia, John, a Metodista egyház alapítója lett, és metodista ébredési prédikációkkal egész Nyugat-Amerikában terjesztette a keresztyénséget, míg egy másik fia, Charles, több, mint 6000 egyházi éneket írt.

Hogyan találsz időt egyedül lenni 18 gyermek mellett? Életrajzában az áll, hogy Susanna Wesley minden délután leült a kedvenc hintaszékébe, és a fejére tette a kötényét egy óráig. Mindegyik gyermek tudta, hogy amikor anya fején a kötény, akkor egy gyermek sem zavarhatja őt, ha nem akar meghalni!

Wesley úgy tartotta, hogy az anyja imádságai formálták az életét. Ha ennyire kétségbeesetten kell neked az Isten, megtalálod az időt! Szánj időt csendben lenni és találkozz az Úrral!

Beszéljetek róla:

  • Naponta mennyi időt töltesz csendben? A napod mennyi része telik csendben?
  • Mit kell megértenie a családodnak, hogy ne elvonjanak, hanem támogassanak a csendességed megtartásában?
  • Milyen hatása lehet a csendességnek nem csak a saját, de a családod életére is?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.8)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása