Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az írás lelki hatása

2014. december 18. 03:00 - Lilla:)

"Az ÚR megadta nekem a választ: 'Írd le tisztán, amit én láthatóvá tettem számodra, hogy egy pillantás alatt olvasható legyen.'" (Habakkuk 2:2. TEV)


Ha hallani akaros Isten beszédét, vissza kell vonulnod egy csendes helyre és türelemmel kell várakoznod, kérve Istent, hogy adjon jelet, mit szeretne mondani neked. Utána írd le, mit válaszolt Isten a kérdéseidre.

Habakkuk könyvében az Úr utasítja az írót, hogy "Írd le tisztán, amit én láthatóvá tettem számodra, hogy egy pillantás alatt olvasható legyen." (Habakkuk 2:2. TEV)

Így kaptuk meg mi Habakkuk könyvét. Az első fejezetben Habakkuk leírja, hogy ő mit mondott Istennek, aztán a második fejezetben, azt írja le, hogy Isten mit válaszolt neki.

Ugyanígy kaptuk a Zsoltárok könyvét is; ezek Dávid csendes perceiről szólnak. Dávid a Biblia első öt könyvét tanulmányozta, a Tórát, és aztán leírta a gondolatait, amiket zsoltároknak nevezett el. A zsoltárok többsége azzal kezdődik, hogy ő mit érzett és úgy zárul, hogy Isten mit mondott.

Ha az imaéleted beragadt egy nyomvájúba és ugyanazt ismételgeted imáidban újra és újra - "Istenem legyél ezzel az emberrel" vagy "Áldd meg ezt az ételt, mely testünket táplálja" - akkor itt van, mit kell tenned: kezd el leírni az imáidat.

"Tessék? Úgy érted, hogy nem kell kimondanom őket?" Így van! Írd le őket egy papírra. Isten hallja őket a gondolataidból. Csak írd le őket!

Az rendben van, hogy leírom őket és utána felolvasom? Persze. Amikor leírod, imádkozol. Amikor olvasod, imádkozol.

Váljon az írás lelki szokásoddá, ez olyan dolog, amit minden kereszténynek meg kellene értenie és gyakorolnia kellene.

Az írás nem egyenlő a naplóval. A napló arról szól, hogy mit csináltál. Az írás arról szól, hogy mit tanultál meg - a hibákról amiket elkövettél és arról, hogy miket tanultál belőlük.

Beszéljetek róla:
- A papír és toll használatán kívül milyen más módjai vannak az írásnak, amik számodra kényelmesebbek?
- Mit tanított neked ma Isten, amit le tudtál írni?
- Kezd azzal az imádkozást, hogy leírod a következő kérdésekre a választ: Isten milyen tulajdonságait szereted? Az életedben kinek van szükséges Isten közbelépésére? Milyen formában van szükséged Isten gondoskodására? Mit köszönhetsz ma Istennek?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 12. 11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása