Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Találd meg ismét az örömödet!

2014. december 21. 03:00 - Á. Bözse

"Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm." (Róma 14,17)

Mit veszítesz el legkönnyebben? A szemüveged? A kulcsaid? A béketűrésedet?

A legkönnyebben az örömet lehet elveszíteni. Akár egy telefonhívással vagy emaillel, levéllel vagy beszélgetéssel is megtörténhet. Elveszítheted az örömödet akkor is, amikor megnézel egy reklámot a tévében. Ezt lehet a legkönnyebben elveszíteni a világon; és sokan sokféle helyzetben képesek arra, hogy elvegyék tőled.

Amikor Isten gyermekei nincsenek telve örömmel, az Istent rossz színben tünteti fel. A bizonytalan keresztények rossz tanúk. Úgy tűnik, mintha ecetbe merítkeztek volna be, mert sosem mosolyognak igazán. És ez rossz fényt vet Istenre.

Miért? Mert Isten azt akarja, hogy a viselkedésünkkel is legyünk tanúi.

A Biblia azt mondja nekünk, hogy a keresztény életet három szóban össze lehet foglalni: igazság, békesség és öröm. A Róma 14,17 azt mondja: "Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm."

Valójában nagyon gyorsan, és számtalan módon el tudjuk veszíteni az örömünket. Ezer és ezer örömgyilkos van az életben, aki el akarja rabolni az örömöd, annyira, hogy még Jeremiás is, aki Isten prófétája volt, ezt mondta a Jeremiás siralmai 5,15-ben: "Oda van szívünk öröme."

Nem tudom, hogy ma ebben a helyzetben vagy-e, de ha valaha mentél át olyan időszakon, amiben úgy gondoltad, hogy elvesztetted a szeretet tüzét és nem vagy olyan közel Istenhez, mint korábban; ha úgy érzed, csak sodródsz az élet eseményeivel, akkor gondolj rá, hogy igazából könnyen visszaszerezheted az örömödet.

Hogyan teheted meg ezt?

Az első lépés, hogy beismered, hogy elvesztetted.

Egyszerűen megnézed a múltat és felteszel magadnak pár kérdést: Volt valaha olyan időszak az életedben, amikor közelebb voltál Istenhez, mint most? Volt valaha olyan időszak az életedben, amikor jobban tudtál örülni Istenben, mint most?

Itt az idő, hogy megtörténjen a változás. De azzal kell kezdeni, hogy beismered, hogy elvesztetted, amit a múltban már birtokoltál. Megkérdezheted erről Istent, hiszen Ő arra vár, hogy segítsen neked. Dávid azt imádkozta a Zsoltárok 51,14-ben: "Vidámíts meg szabadításoddal..."

Beszéljetek róla

  • Gondolj egy olyan időre, amikor nagyobb volt az örömöd Istenben. Mi volt más akkor a szellemi életedben és a csendességedben?
  • Mik azok a dolgok, amik elrabolják az örömöd? Megváltoztatnak ezek a dolgok bármit is Istenben? Vajon befolyásolják a felé érzett szereteted és bizalmad?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.14)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása