Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Oszd meg másokkal megváltásod örömét!

2014. december 23. 03:00 - hofgartekesnoemi

 „Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Efézus 2:10b)

Ha szeretnéd visszacsempészni az életedbe az örömöt, a következőket kell tenned: 1) lásd be, hogy jelenleg hiányzik az életedből, 2) kutasd a hiány okát, 3) orvosold a problémákat, 4) vegyél fel egyfajta hálás életmódot.

Három további lépése van az öröm visszaszerzésének. Ezekről fogunk ma beszélni. 

Először is, időt kell szánnod Istenre minden nap. Lehet, hogy nehéz elképzelni, hogy Isten szeretne veled időt tölteni. Biztos nagyon elfoglalt, nem? De a Szentíráson keresztül Isten az Ő jelenlétébe hív minket. Amikor Istennel időt töltünk csendességen keresztül, megtelünk örömmel, mert megtanulunk az ő hangjára figyelni, és az ő akaratát keresni az életünkben. Minél több időt töltesz vele, annál mélyebb lehet a barátságotok.

Másodszor, találnod kell egy viszonzási módot. A Bibliában, Efézus 2:10-ben ezt olvassuk: "Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." Nehezebb időkben nagyon könnyen egoistákká válunk. Az igazság viszont az, hogy minél nagyobb hangsúlyt helyezel magadra, annál több örömtől esel el.

Körbeutaztam a világot, és számtalan olyan országban jártam, ahol az embereket üldözik a Krisztusba vetett hitükért. Tudod, hogy mire jöttem rá? Az üldözött keresztények a legboldogabb emberek a világon. Miért? Mert ennek van jelentése számukra. Nem az a szokásos "kell, vagy nem kell" hit az ő hitük. A dicsőítés joga és a Krisztusban lévő szabadságuk jelent valamit számukra. És ettől sokkal boldogabbak.

Meg kell találnod a viszonzás útját. Ha kevésbé összpontosítasz önmagadra, meglátod, hogy visszatér az örömöd.

Végül pedig, ahhoz, hogy az örömödet visszaszerezd, beszélned kell Jézusról. Semmi sem fogja gyorsabban visszahozni az örömödet, mint az, ha érdekeltnek érzed magad egy barátod üdvösségével kapcsolatban. A Biblia azt mondja, hogy amikor valaki megtér, a Mennyben ünnepelnek. Tudtad ezt? Lukács 15:7-ben azt olvassuk, hogy „egyetlen megtérő bűnös miatt nagyobb öröm lesz a mennyben..." Azon a napon, amikor átlépted a vonalat, megünnepeltek téged a mennyben. Azon a napon, amikor valakit az Úrhoz vezetsz, ünnepelsz majd a szívedben. Az öröm visszatér az életedben, ha a jó hírt megosztod másokkal. 

Imádkozzatok így a mai napon: „Uram, segíts nekem, hogy a gyűlöletre szeretettel, a gyászra örömmel és közönyösségre kedvességgel válaszoljak. Legyen olyan nyilvánvaló az Úrban lévő öröm az arcomon, hogy mások is tudni akarják, mi tesz ilyen boldoggá, és meg akarják ismerni a bennem élő reményt. Segíts abban, hogy meg tudjam tenni a te akaratodat. Segíts, hogy az életemet kísérő áldásokra tudjak koncentrálni, hogy így fel tudjak venni egy hálás magatartást, hűségedért. Frissítsd fel bennem a megváltásom örömét, hogy azt megoszthassam másokkal, hogy ők megismerhessék a veled való kapcsolat örömét. Köszönöm, hogy Jézus Krisztus által örömöm és reményem lehet. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása