Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus karácsonyi ajándéklistája

2014. december 26. 03:00 - gyanus

 "Leborultak előtte, és imádták Őt. Kinyitották az ajándékaikat és kincseket adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát." (Máté 2,11 NCV fordítás)

Több mint 50 éve szokás a családomban születésnapi partit tartani Jézusnak. Mindez akkor kezdődött, amikor 3 éves koromban megkérdeztem édesanyámtól, hogy mi a karácsony? Anyukám azt mondta, hogy Jézus születésnapja. Nagyszerű 3 éves logikával, azt mondtam: Születésnapi partit kellene rendeznünk! És úgy is tettünk, születésnapi tortával kiegészítve, énekekkel, és gyertyákkal.

Megtartottuk ezt a szokást, most már a negyedik generációt is beleértve. Jézus születésnapi partija szent időszak lett, ahol elolvassuk a karácsonyi történetet és megosztjuk egymással, hogy miért vagyunk hálásak, és mit szeretnénk adni Jézusnak - ez az ünneplés legemlékezetesebb része.

Jézus gyakran ki van zárva a karácsonyból. Képzeld csak el, szervezek egy partit neked és meghívok sok embert. Mindenki sok ajándékot hoz, és a meghívottak megajándékozzák egymást - te viszont nem kapsz semmit.

Ez a karácsony. Mindenkinek adunk ajándékot, kivéve Jézusnak. De legyünk őszinték - mit adhatsz egy olyan Istennek, akinek mindene megvan?

Valójában, Jézusnak nincs meg mindene. Van négy dolog, ami nincs, hacsak oda nem adod neki ezen a karácsonyon:

Add neki a bizalmadat. A hit egy önkéntes dolog. Jézusnak nincs meg a bizalmad, hacsak nem adod oda neki. Sosem fogja kierőszakolni.

Tedd Jézust az első helyre az életedben. Ha bármi, vagy bárki Jézuson kívül elfoglalja az első helyet az életedben, akkor az egy bálvány. Ezen a karácsonyon, dönts úgy, hogy Jézust első helyre teszed az anyagi dolgaidban, abban, hogy mire figyelsz, a kapcsolataidban, az időbeosztásodban - és a problémáidban is.

Add Jézusnak a szívedet. Az a szíved, amit szeretsz, amit értékelsz, és amivel a leginkább törődsz. Jézus azt mondja: "Ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is" (Lk 12,34). Egy fontos módja annak, hogy oda add a szíved Jézusnak ezen a karácsonyon, az, ha a legfőbb forrásod a szolgálatába állítod. Jézusnak nem kell a pénzed, de az igen, amit az képvisel - a szíved.

Vezess másokat Jézushoz. Isten mindennél jobban szeretne családot ezen a karácsonyon. Szeretne gyermekeket, akik úgy döntenek, hogy szeretni fogják és bíznak benne. Ez az oka annak, hogy ünnepeljük a karácsonyt. Hívj valakit Jézushoz ezen az ünnepen. Beszélj valakinek arról, amit Jézus az életedben végzett.

A Biblia azt mondja, hogy a bölcsek nem a feleslegüket adták Jézusnak, amikor meglátogatták őt az első karácsonyon, hanem három nagyon fontos, és értékes ajándékot adtak: "Leborultak előtte, és imádták Őt. Kinyitották az ajándékaikat és kincseket adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát" (Máté 2,11 NCV fordítás).

Ahogyan Jézusnak adod a bizalmadat, első helyre teszed az életedben, odaadod neki, ami neked érték a munkájához, és más embereket viszel hozzá, olyan ajándékokat adsz neki, amik sokkal értékesebbek a bölcsek ajándékainál.

Tehát kívánj Jézusnak boldog születésnapot ezen a Karácsonyon! Add neki a legtöbbet, ami tőled telik!

Beszéljetek róla:

  • Szerinted miért gondolunk olyan keveset a karácsonyi időszak alatt arra, hogy Jézusnak ajándékot adjunk?
  • Számodra mit jelent első helyre tenni Jézust a nehézségeidben?
  • Az áhítatban felsorolt ajándékok közül melyik az, amelyikről eldöntötted, hogy megajándékozod vele Jézust ezen a karácsonyon?

*(Rick Warren, Daily Hope, 2014.12.19)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása