Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Biztos lehetek benne, hogy a Mennybe kerülök?

2014. április 20. 03:00 - Lilla:)

"Azok, akik hallják a szavaim és hisznek abban, aki elküldött engem, örök életük van. Nem ítéltetnek el." (János 5:24/b GNT)

Jézus halála és Feltámadása felment minket az ítélet alól.

Talán úgy képzeled az ítélet napját, hogy majd kint állsz a Menny kapujában egy nagyon, nagyon hosszú sorban és lassan haladsz csak előre, egyszerre csak egy lépést. Ahogy közelebb érsz, elkezdesz izzadni és azon gondolkodsz, hogy "Vajon be fogok jutni? Meg tudom csinálni? Vajon Isten egy hatalmas TV képernyőt fog használni, hogy megmutassa minden ballépésem vagy gonosz tettem, amit valaha elkövettem?"

Jó hírem van számodra; Jézus Krisztus ígérete. A Biblia azt mondja, hogy azok, akik hisznek Jézusban - az ő halálában és Feltámadásában - nem ítéltetnek el (János 3:18.)

Itt az igazi kép: Állsz a sorban és vársz az ítéletre. Jézus meglát téged és azt mondja, "Én ismerlek téged. Évekig barátok voltunk. Bíztál bennem 2014. húsvétján. Gyere velem! Gyere az expressz sávba! Ott gyosabban haladsz. Te mentesülsz az ítélet alól." Ez jó hír? Oh, igen!!

Van egy barátom, Buddy, aki azt mondta, hogy amikor kis kölyök volt, a vasárnapi iskolai tanítója azt tanította neki, hogy Isten a Mennyben ül és leír minden rossz dolgot, amit Buddy elkövetett. Minden vasárnap elénekeltetett egy dalt a csoporttal: "Az én Uram mindig ír. Ír, ír, ír, mindig" Ez megrémített engem. Azt gondoltam, "Sosem fogok bejutni a Mennybe. Az én listám mindig csak hosszabb és hosszabb lesz."

Így bánna velünk Isten, amikor eljöttünk és Krisztusba helyeztük hitünket? Nem! A tény az, hogy Isten töröl, töröl, töröl minden időben. Megbocsát, megbocsát, megbocsát minden időben. Ül a Mennyben és nyomogatja a "töröl" gombot.

Miért? Azért, mert a Biblia azt mondja, hogy "Isten a szeretet" (1. János 4:8.) és a szeretet "nem rója fel a rosszat" (1 Korinthus 13:5. NIV). Ha Jézus Krisztus szeretébe veted a bizodalmad, a bűneid eltöröltetnek.

"Nem ítéltetnek el azok, akik Jézus Krisztushoz tartoznak." (Róma 8:1. NLT)

Beszéljetek róla:

  • Ha Isten "nem írja fel a rosszat", miért fontos, hogy a jót próbáljuk tenni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.04.13.)

Szólj hozzá!
Címkék: ítélet szeretet

Isten kiárasztja ránk jóságát!

2014. április 19. 03:00 - rorsy

"Isten azt mondja, hogy elfogad és felment minket - azt jeleni, nem tart a bűnösök között számon- ha bízunk Jézus Krisztusban, aki elveszi a bűneinket. És mindannyiunkat ugyanúgy vált meg Isten, ha Jézushoz fordulunk, nem számít, hogy kik vagy milyenek vagyunk." (Róm 3,22 LB ford.)

Jézus halála és feltámadása tett minket elfogadhatóvá Isten előtt.

Meg lennél lepve, ha azt mondanám, hogy a legtöbb ember nem fogadja el önmagát? Lelkész vagyok már, több, mint 30 éve, már több tízezer emberrel beszéltem, és azt látom, hogy a legtöbb ember nem szereti önmagát. Arra vágynak, bárcsak mások lehetnének. Bárcsak másként néznének ki, bárcsak másként viselkednének.

Nem fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, ezért arra szánjuk az életünket, hogy elfogadásra találjunk más embereknél. De van egy ennél is sokkal fontosabb dolog! Az, hogy Isten elfogadjon minket. A baj itt kezdődik. Miért? Mert Isten tökéletes és Te nem vagy az! De én sem!

Isten egy tökéletes helyen él, amit mennynek hívnak. Hogyan is kerülhetnének be mi, tökéletlen emberek, egy ilyen tökéletes helyre? (Hiszen nyilvánvalóan, Ő nem engedhet be tökéletlen embereket a mennybe, mert akkor az nem lenne többé tökéletes.) Ezért Isten kitalált valamit, egy tervet, hogyan tudja beengedni a tökéletlen embereket a mennybe.

Isten tervét én így hívom: "A nagy csere"

A Biblia szerint: "Isten a bűntelen Jézust áldozta fel a mi bűneinkért. Aztán cserébe Isten kiöntötte ránk jóságát." (2Kor 5,21 LB ford.)

Nem tudom, hogyan mondhatnám el egyszerűbben: Soha nem leszel elég jó, hogy bejuss a mennybe, mert az egy tökéletes hely és Te már rég nem vagy az! Csak Jézus jóságán múlik, hogy Isten elfogadjon. Te nem vagy tökéletes, de Isten az! Tehát Isten azt mondja: "Cseréljünk! Jézus elveszi a bűneidet és Te befogadhatod a jóságomat az életedbe!" Ez aztán az alku!

Nagyon sok ember érzi borzasztóan magát a múltja miatt. Azt mondják: "Ha tudnád, mit tettem, tudnád, hogy Isten soha nem fogadhat el engem!" De Isten tudja és még így is akar Téged! Isten azt mondja, hogy elfogad és felment minket - azt jeleni, nem tart a bűnösök között számon- ha bízunk Jézus Krisztusban, aki elveszi a bűneinket. És mindannyiunkat ugyanúgy vált meg Isten, ha Jézushoz megyünk, nem számít, hogy kik vagy milyenek vagyunk." (Róm 3,22 LB ford.)"

Beszéljetek róla:

  • Mi az amit nem tudsz elfogadni magadban? Szerinted Isten elfogadja a hibáidat vagy beszólásaidat? Ha igen, miért?
  • Miket kell a múltadból elengedj ahhoz, hogy magadévá tehesd Isten elfogadását?
  • Még ha soha nem is lehetünk olyan tökéletesek, mint Isten, mit gondolsz, hogyan szeretné ha megpróbálnánk élni?


Daily Hope by Rick Warren, 2014.04.12.

Szólj hozzá!

Voltál valaha "szomjas" más javára?

2014. április 18. 03:00 - mintyovanviki

„Jézus ezek után tudva, hogy már minden elvégeztetett, hogy beteljesedjék az Írás, így szólt: „Szomjazom”. Volt ott egy ecettel tele edény.Egy szivacsot ecettel megtöltve izsópra tűztek és odatartották a szájához.” (János 19:28-29)

jesuscross.jpg

A Biblia azt mondja, hogy ahogyan Jézus ott függött a kereszten, tudta: „hogy már minden elvégeztetett , hogy beteljesedjék az Írás, így szólt: „Szomjazom”. Volt ott egy ecettel tele edény.Egy szivacsot ecettel megtöltve izsópra tűztek és odatartották a szájához.” (János 19:28-29)

Amikor Jézus azt mondta „Szomjazom”, pontosan azt mutatta mennyire szeretett téged és engem.

Jézus hajlandó volt szenvedni és szomjazni érted, hogy Te a Mennybe mehess. Ezt megváltó szenvedésnek nevezik – amikor nem a saját bűneid miatt szenvedsz, hanem más emberéért. Jézus semmi rosszat nem tett. Tökéletes volt, mégis megölték Őt. Miért? Mások megváltásáért halt meg. Szomjas volt a mi javunkra.

Voltál Te már valaha szomjas bárki más javára? A Római levél 5:8 azt mondja: „Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.”

1987-ben Jim testvérem egy repülőgépen ült a detroiti reptéren, várva a felszállást. Kinézett az ablakon és az előttük álló gépet figyelte, amelynek Northwest 225 volt a neve. A testvérem végignézte, ahogyan a repülőgép felszáll és 20 másodperccel később felrobbant és 155 ember meghalt.

Mindössze egyetlen ember élte túl a robbanást – egy négy éves Cecília nevű kislány Tempe-ből, Arizona államból. Képtelenek voltak rájönni, hogyan élte túl az esetet, miközben mindenki más meghalt, egészen addig, amíg meg nem kérdezték, hogy mi történt. Amikor a repülőgép elkezdett zuhanni és mindenki megértette, hogy ütközni fognak, Cecília édesanyja kikapcsolta a biztonsági övet, megfordult és a saját gyermeke elé állt. Körbevette őt a saját karjaival, a lábaival, a testével, megfojtotta szinte a szeretetével, védte az ő kicsi lányát. Az anya odaadta az életét a másikért.

Ezt jelenti pontosan a megváltás. Pontosan ez az, amit Jézus érted tett. A pokol kínjait élte át a kereszten, hogy neked ne kelljen a pokolba menned, hanem az örök életre juss. Betakart és megvédelmezett téged a büntetéstől, a tűztől és a fájdalomtól.

Isten bemutatta az Ő szeretetét a szomjazás és a kereszthalál által.

Beszéljünk róla:

  • Miért gondolod, hogy Jézusnak be kellett tölteni az Írásokat azáltal, hogy azt mondja: „Szomjas vagyok.”?
  • Mit gondolsz, manapság mit jelent szomjasnak lenni a másik emberért?
  • Amikor a megváltó szenvedésre gondolsz akkor milyen jelzők jutnak eszedbe Istenről?

 

Daily Hope by Rick Warren - 2014. Április 11.

Szólj hozzá!

Ma van a megváltás napja!

2014. április 17. 03:00 - magyarosijulia

„Biztosítlak, hogy ma velem leszel a paradicsomban!” (Lukács 23,43 NLT fordítás)

conceptual-picture-about-salvation.jpg

Amikor a kereszten függő lator azt mondta Jézusnak, hogy emlékezzen meg róla, Jézus így válaszolt: „Biztosítlak, hogy ma velem leszel a paradicsomban!” (Lukács 23,43 NLT fordítás). Ezzel a válasszal Jézus a megváltás négy fontos jellemzőjét is elmondta, amelyekben megbízhatunk és elhihetjük.

Először azt mondta, hogy „ma”. Ez azt jelenti, hogy a megváltás azonnali. Abban a percben, amikor kéred Jézus Krisztus megváltását, meg is kapod. Halál után vagy egyenesen Isten jelenlétébe kerülsz, vagy egyenesen Istentől elválasztva.

Másodszor, a megváltás biztos. Jézus azt mondta, hogy „ma leszel”.

Nem azt mondta, hogy talán, vagy remélem, hogy ott leszel, még azt se, hogy még meggondolom. Amikor Isten azt mondja, hogy ott leszel, akkor ott leszel! Amikor elfogadod Krisztust, biztos lehetsz a megváltásodban.

Harmadszor, a megváltás egy kapcsolat is. Jézus azt mondta, hogy „velem leszel”.

A megváltás nem egy vallás, nem szabályok és törvények vagy szertartások összessége. A megváltás kapcsolat. Ez a kapcsolat nem akkor kezdődik, amikor a Mennybe kerülsz, hanem már itt a Földön. Jézus Krisztus a legjobb barátod akar lenni, azt szeretné, hogy szüntelenül beszélgess vele. Isten a vele való kapcsolatra teremetett!

Negyedszerre, Jézus azt mondta, hogy „ma velem leszel a paradicsomban!” A Mennyország egy valóságos hely és örökké tart.

Két lator függött a kereszten Jézus mellett. Jézus mindkettőnek megadta a megváltás lehetőségét, ugyan úgy, ahogy neked is megadja. Nem fogja ráderőszakolni, hogy szeresd Őt. Nem fogja ráderőszakolni, hogy bízz Benne és azt sem, hogy elfogadd a Mennyországot. Csak kétféle válasz létezik. Egyik lator visszautasította Jézust, a másik pedig hittel fordult Hozzá. Számodra is ez a két választási lehetőség van.

A Róma 10:13-ban ez áll: „Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül” (NLT fordítás). Ha kész vagy a döntésre, hogy segítségül hívd az Úr nevét és megértetted ezt a négy igazságot a megváltásról, akkor itt az idő, hogy végre letisztázd az örökéletedet.

„Ez az az idő, hogy elfogadd Isten ajánlatát, ma van a megváltás napja!” (2Kor 6:2 TEV fordítás).

Beszéljünk róla:

  • Milyen bizonyítékok vannak az életedben az örökéleted felől?
  • Hogyan kellene megváltoztassa az evangélium hírdetését az a tény, hogy a Mennyország és a Pokol valóságos helyek?
  • Kérd Istent, hogy vezessen olyan emberek felé, akik segítségül hívják az Úr nevét, hogy segíts nekik a megváltás vagy a tanítványság útján! Kit juttat eszedbe Isten?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.04.10)

Szólj hozzá!

Honnan tudhatom, hogy üdvözülök?

2014. április 16. 03:00 - angie.keyr

"Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2:8-9)


rolling_hills_and_rainbow.jpg


A Lukács 23:42-ben, az egyik bűnöző, aki Jézus mellett függött a kereszten így imádkozott: "Jézus, emlékezzél meg rólam, amikor eljössz királyságodba.”

Figyeljük meg, hogy nem kérte Jézust, hogy vessen véget a fájdalmának, pedig elviselhetetlen fájdalmai lehettek a kereszten. Jézus ekkor már rég híres volt arról, hogy csodákat tesz, mégis a mellette lévő ember nem kérte, hogy mentse meg a haláltól.

Azt kérte, hogy "Jézus, emlékezz meg rólam". Miért? Mert tudta, hogy a elsősorban a bűnből való megszabadulásra volt szüksége - nem arra, hogy a megszabadulásán keresztül a mennybe kerüljön. Hitt Jézusban.

A Biblia azt mondja az Apostolok cselekedetei 16:31-ben, hogy "Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz".

Tehát honnan tudhatod biztosan, hogy üdvözülsz? Honnan tudod, hogy a mennybe fogsz kerülni, amikor meghalsz? Hogyan lehetsz bizonyos? Hogyan tudod a kétségeidet megszüntetni?

Az üdvösségedben való megbizonyosulás, nem a saját erőfeszítésed eredménye lesz, mert a megváltásért nem lehet megdolgozni. Az üdvösségedben való megbizonyosulás nem is az érzelmeiden alapul, mert az érzelmek jönnek és mennek.

Akkor mi adja az üdvbizonyosságot? Isten igéjének ígérete. Ha Isten ezt mondja, akkor az úgy is van, mert Isten nem hazudik. Isten ígéretében megbízhatsz. Megnyugodhatsz abban.

Jézus azt mondta a kereszten mellette függő bűnözőnek: „Bizony, mondom néked, ma velem leszel a paradicsomban” (Lukács 23:43). A te megváltásod is így van biztosítva: Isten ígérete által, ha hiszel Őbenne, egy nap a mennyben vele leszel.

Beszéljetek róla:

  • Honnan tudod, hogy megbízhatsz a Bibliában és Isten ígéreteiben?
  • Mik azok a dolgok, amiket az emberek megpróbálnak a megváltáshoz hozzáadni, ahelyett hogy elfogadnák Isten egyszerű ígéretét?
  • Milyen változásban mutatkozhat meg az életedben az, hogy Krisztuson keresztül üdvbizonyosságod van?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.04.09)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása