Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A célok segítenek azt tenni, ami igazán számít

2015. január 07. 03:00 - Lilla:)

"Isten bármire képes, sokkal többre, mint azt valaha is képzelnéd, gondolnád vagy várnád a legmerészebb álmaidban!" (Efézus 3:20. MSG)

A Biblia azt mondja, hogy Jézus célokat állított maga elé. Sőt gyakran elmondta a nyilvánosságnak, hogy mi volt a következő cél a szolgálatának következő fázisában.

Szóval miért is kell célokat állítanunk magunk elé? Ennek három okáról fogunk ma beszélni és háromról holnap.

Célokat kell felállítanunk, mert ez lelki felelősségünk.

Ha nincsenek céljaid az életedre, már el is döntötted, hogy engeded, hoy más emberek irányítsák az életedet. Ha nem döntöd el, mi az ami első sorban fontos, engeded, hogy mások döntsenek helyetted. Az lesz a vége, hogy elpazarlod az életed mert még nem tisztáztad magadban, hogyan is akarsz Krisztus követőjeként növekedni.

A Biblia azt mondja, ha lelkileg érett akarsz lenni, célokat kell állítanod és haladni is feléjük úgy, hogy végig rajtuk tartod a szemed.

"Még nem értem el célom, és nem vagyok tökéletes. Azonban Krisztus a kezében tart. Tehát tovább futok és küzdök, hogy elérjem a jutalmam... A cél felé futok, így megnyerhetem a jutalmat, hogy a mennybe kerülhetek. Ezt a jutalmat ajánlotta Isten azáltal, amit Jézus Krisztus tett. Mindannyiunknak, akik érettek vagyunk, hasonlóképpen kell gondolkodnunk." (Filippi 3:12, 14-15/a. CEV)

Célokat kell állítanunk, mert ezek a hitünkről beszélnek.

Ha hiszel Jézus Krisztusban és célokat állítasz, azt mondod: "Hiszem, hogy Isten azt akarja tőlem, hogy ezt elérjem ennyi idő alatt. Hiszem, hogy Isten ezt akarja tenni az életemmel."

A célok nem csak beszélnek a hitről, formálják is a hitedet. Minél nagyobb a célod, annál inkább formálódik majd a hited, ez pedig tetszik Istennek.

Az Efézus 3:20 mondja: "Isten bármire képes, sokkal többre, mint azt valaha is képzelnéd, gondolnád vagy várnád a legmerészebb álmaidban!" (MSG)

Célokat kell állítanod, mert ezzel összpontosíthatod az energiád.

Az összpontosítás a kulcsa a hatékony életnek. Ha mindenfelé szórod az energiád, egyszerre több dologra is, akkor egyikre sem lesz igazán hatással. Azonban ha összpontosítod az életed, akkor az erőteljes lesz és megváltoztathatja a világot.

Nincs időd mindenre. Van egy jó hírem: Isten nem várja el tőled, hogy mindent megtegyél! Tedd azt, ami igazán számít és felejtsd el a többit; ez a kulcsa annak, hogy Isten hatékony embere légy. A célok segítenek ezekre a fontos dolgokra összpontosítani.

"Nem cél nélkül futok. Úgy küzdök, mint egy ökölvívó, aki üt valamit - nem csak a levegőbe csapkod." (I. Korinthus 9:26. NCV)

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tükrözik a céljaid azt, hogy mit hiszel Istenről?
  • A családodban tűztök ki közösen célokat? Miért lenne fontos, hogy együtt, családként tegyétek ezt?
  • Mik azok a dolgok amikre az időd és energiád szánod, pedig nem is igazán fontosak?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2014. 12. 31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása