Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A célok rugalmassá teszik a hitedet

2015. január 11. 03:00 - mintyovanviki

„Legyen a ti hitetek szerint!” (Máté 9:29b)

mp900386800.JPG

Minden alkalommal, amikor kitűzöl egy célt, a következőt mondod: „Úgy hiszem, hogy Isten azt szeretné, hogy ezt megtegyem erre és erre időpontra.”,  és ez egy hitvallás.

Ha nagy célt tűzöl ki magad elé, Isten nagy munkát fog végezni az életedben. Ha egy közepes méretű célt tűzöl ki magad elé, akkor Isten ilyenformán fog munkálkodni. Ha egy kis célt tűzöl ki magad elé, akkor Isten is eszerint fogja végezni a munkát az életedben.

Láthatod tehát, hogy hogyan teszik a célok rugalmassá a hitedet. A céljaid bizonyítják, hogy bízol Istenben, de azt is megmutatják, hogy mennyire bízol Istenben. A Bibliában azt olvassuk, hogy „Legyen a ti hitetek szerint!” (Máté 9:29b)

Ezt azt jelenti, hogy a célok nem lesznek célok maguktól. Más szavakkal élve, ha nem tűzöl ki magad elé célt, akkor ezzel már ki is tűzted a célt magad elé, mert a cél ugyanaz maradt, ami előtte volt.

Lássuk, hogyan működik ez a gyakorlatban:

  • Ha azt kérdezem tőled, hogy „Milyen célkitűzéseid vannak az egészségeddel kapcsolatban?”, és Te azt mondod, hogy „Nincs semmilyen célkitűzésem.”, akkor a célod ugyanaz maradt.
  • Ha azt kérdezem tőled: „Milyen célkitűzéseid vannak az emberi kapcsolataid terén?” és Te azt mondod: „Nincs semmilyen célkitűzésem.”, akkor a célod valójában az, hogy a kapcsolataid ne legyenek jobbá. 
  • Ha azt kérdezem tőled: „Milyen célkitűzéseid vannak a pénzügyeid és a adósságaidból való kilábalásod terén?” és Te azt mondod: „Nincs semmilyen célkitűzésem.”, akkor a célod mindössze annyi, hogy az adósságban maradj.
  • Ha azt kérdezem tőled: „Milyen célkitűzéseid vannak a karriereddel kapcsolatban?” és Te azt mondod: „Nincs semmilyen célkitűzésem.”, akkor a célod annyi, hogy sodródj az árral.


Ezért tanítja nekünk a Biblia, hogy legyenek céljaink. Ezek lelki önfegyelemre tanítanak bennünket. Próbára teszik a hitünket. A személyiségünket formálják és építik a bennünk lévő reményt.

Beszéljetek róla

  • Hogyan mutatták meg a céljaid azt, hogy mennyire bízol Istenben, abban, hogy Ő nagy dolgokat tud tenni az életedben?
  • Az életed melyik területén hanyagoltad el a célkitűzést?
  • Milyen célt fogsz ma kitűzni, hogy folyamatosan fejlődhess életed minden területén?

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása