Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ezekről gondolkozzatok...

2015. január 21. 03:00 - gyanus

"Gondoljatok Jézus példájára. Kitartott, miközben gonosz emberek rosszat tettek ellene. Tehát ne fáradjatok el, és ne hagyjátok abba az erőfeszítést." (Zsidók 12:3, NCV fordítás)

zippzar_eg.jpg

A mentális egészséged megőrzése miatt fontos, hogy az elmédet a helyes dolgok felé irányítsd.

  1. Gondolkodj Jézusról. Már biztosan hallottad a mondást: "Azzá válsz, amiről a legtöbbet gondolkozol." Ha még inkább olyan akarsz lenni, mint Jézus, vele kell betöltened a gondolataid. A Zsidó levél 12:3 ezt mondja: "Gondoljatok Jézus példájára. Kitartott, miközben gonosz emberek rosszat tettek ellene. Tehát ne fáradjatok el, és ne hagyjátok abba az erőfeszítést." (NCV ford.)
  2. Gondolj másokra. A Biblia azt mondja a Filippi 2:4-ben: "Ne csak a saját dolgaitokkal törődjetek, hanem mások iránt is mutassatok érdeklődést, és az iránt, amit mások tesznek." (TLB ford.) Ma a világ, amiben élünk, teljesen az ellenkezőjét diktálja ennek. Minden arra buzdít, hogy csak magadra gondolj, és senki másra. De Jézus fölötte áll ennek a világi normának, és amikor róla gondolkodsz, könnyebben fogsz tudni másokra is gondolni.
  3. Gondolkodj az örökkévalóságon. "Szem nem látta, fül nem hallotta, és elme még fel nem fogta, amit Isten készített azoknak, akik Őt szeretik." (1Korintus 2:9, NLT ford.) Amikor olyan igazságokra kezdesz el összpontosítani, mint ez, minden problémád kisebbnek tűnik majd azokhoz a dicsőséges, örömteli és élvezetes dolgokhoz képest, amelyek az örökkévalóságban várnak ránk.

Az elméd a legnagyobb kincsed, de egyben a legnagyobb harcmező is. Kérd Istent, hogy segítsen meghozni minden nap azt a döntést, hogy Isten Igéjéből táplálkozol, megtisztítod az elméd a romboló gondolatoktól, és  Jézussal, másokkal és az örökkévalósággal kapcsolatos gondolatokkal töltöd meg.  És akkor megnyerted a csatát.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tudnád a gyakorlatban is megvalósítani a Filippi 2:4-et a házicsoportodban vagy a gyülekezeti közösségedben ezen a héten? És hogyan tudnád megvalósítani ezt a családodban?
  • Hogyan segít a Jézusról és az örökkévalóságról való gondolkodás abban, hogy gondolj másokra is?
  • Mi az, ami leginkább megakadályoz abban, hogy a nap folyamán az örökkévalóságot tartsd szem előtt? Hogyan tudod ezeket a zavaró dolgokat csökkenteni?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 01. 14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása