Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Istennek tetsző célkitűzések mindig egy ígérettel kezdődnek

2015. január 31. 03:00 - hofgartekesnoemi

„Az Úr, az ég Istene, aki kihozott engem atyám házából és rokonságom földjéről, ígéretet tett nekem: ’A te utódaidnak adom ezt a földet.’” (1 Mózes 24:7a, NCV fordítás)

2625_rainbow_jpg-550x0.jpg

A Bibliában Istennek több, mint 7000 ígérete van számodra - ígéretek sikerről, biztonságról, egészségről, boldogulásról, erőről, bölcsességről és még sok másról. Miért teszi Isten ezeket az ígéreteket?

Mert azt akarja, hogy megtanulj Őbenne bízni.

Amikor kitűzöl egy célt, ne a problémára fókuszálj; hanem az ígéretekre. Találj egy ígéretet Isten szavában, amely közelebb visz a célodhoz.

Ezt teszi Ábrahám is, amikor szolgája, Eliézer aggódni kezd a kitűzött céljával kapcsolatban. A mai igében Ábrahám elmondja Eliézernek azt az ígéretet, amelyet Istentől kapott: „Az Úr elküldi előtted angyalát, hogy onnan hozhass feleséget a fiamnak.” (1 Mózes 24:7b, NCV fordítás)

Nincsen angyalra szükséged, mert Isten számtalanszor elmondta, hogy „Veled leszek, bármerre is jársz.” Isten mindig veled van, akár érzed, akár nem. Mindössze rá kell csatlakoznod az Ő erejére.

Istened mérete meghatározza a céljaid méretét. És az isteni célok kitűzése mindig az Isten ígéretével kezdődik. Ne a korlátaidra tekints – Isten ígéreteire koncentrálj.

Beszéljetek róla

  • Milyen ígéretet találhatsz ma a Bibliában?
  • Milyen módon inspirál téged ez az ígéret arra, hogy Istenhez mért célokat állíts fel?
  • Hogyan változtat a céljaid jellegén az az ígéret, mely szerint Isten mindig veled van?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.24)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása