Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bőkezűen vess, hogy bőkezűen is arathass

2015. február 20. 03:00 - mintyovanviki

"Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten"." (2 Korinthus 9:6-7)

02-13-15-financial-fitness-sow-generously-to-reap-generosity_mini.jpg


Ha egy farmer egy rakomány babot kivisz és elültet a puszta földbe, vajon milyen gyümölcsöt várhat ennek eredményeképp? Görögdinnyét? Uborkát? Nem! Bab fog kinőni. Semmi kétsége nincs efelől. Nem kérdőjelezi ezt meg. Mert amit vetsz, pontosan azt fogod aratni.

Ez az termelés törvénye és ez az életed minden területére érvényes – különösen a pénzügyidre.

A Biblia a 2 Korinthus 9:6-7-ben a következőket írja: "Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten"."

Ez pozitívan és negatívan is működhet az életedben. Ha a kedvesség magjait veted, tudod, hogy mi fog történni? Az emberek kedvesek lesznek veled. Ha megbocsátasz másoknak, ők is megbocsátanak neked. Ha nagylelkű vagy, az emberek is nagylelkűek lesznek veled.

De ha állandóan ideges vagy, az emberek türelmetlenül fognak viszonyulni hozzád. Ha becsapsz másokat, ők is be fognak csapni téged. Ha más emberekről pletykálsz, tudod, hogy mi fog történni? Az emberek rólad fognak pletykálni.

Az termelés törvénye azt mondja: amit vetsz, azt aratod. De a sokszorozódás alapelve még azt is hozzáteszi, hogy mindig többet fogsz aratni, mint amennyit vetsz.

Ha elültetsz egy szem kukoricát a földbe, sosem egy szem kukoricát kapsz vissza. Egy egész kukoricaszárat kapsz nagyon sok kukoricacsővel és magok százaival. Ez az a sokszorozó erő, melyhez Isten az univerzumot teremtette. Mindig többet kapsz, mint amennyit hozzáadsz.

Ez az, amiért soha nem bántom azokat, akik engem bántanak. Miért? Mert nem akarok belekerülni ebbe a mókuskerékbe. Nem számít, hogy mit mondott nekem bárki is, nem akarok semmi rosszat visszaszólni neki, mert ha megteszem, akkor többet fogok aratni, mint amennyit vetettem. Amit teszek ehelyett, az az ellenkezője. Meg akarom áldani őket, imádkozni akarok értük. Miért? Mert pontosan ezt szeretném én is visszakapni és én mindig többet aratok, mint vetek.

A Példabeszédek 11:24-ben azt olvassuk, hogy "Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut."

Beszéljetek róla

  • Hogyan mutatkozik meg az életedben a sokszorozódás elve?
  • Mit vársz a befektetéseidtől? Milyen módon vetsz, hogy visszakaphasd azokat a javakat, amelyeket vársz?
  • Hogyan szeretnéd, hogy Isten bőkezűvé tegye az életedet (Példabeszédek 11:24)? Mit kell a pénzügyeiddel kapcsolatban megváltoztatnod, hogy Isten befolyása és az adakozás növekedhessen az életedben?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása