Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyümölcsözőnek lettél teremtve

2015. február 24. 03:00 - torokaron

„Hanem gondolj arra, hogy Istened, az Úr ad neked erőt a gazdagság megszerzésére.” (5 Mózes 8:18a)

A Biblia az 5 Mózes 8:18-ban azt mondja, hogy „gondolj arra, hogy Istened, az Úr ad neked erőt a gazdagság megszerzésére.”

Minden gazdaságban, köztük Amerikában is, vannak olyanok, akik előállítják a vagyont, és vannak, akik felélik azt. A vagyonoknak vannak megteremtői, használói, közreműködői és felélői. A gazdaságok fenekestül felfordulnak, amikor többen vannak a felélők, mint a közreműködők. Pontosan ez történik mostanában Amerikában is, többen vannak a felélők, mint akik hozzájárulnak a gazdagsághoz.

3251638636_daba98c965_z.jpg

Isten azonban úgy formált, hogy vagyont hozzunk létre és termeljünk, gyümölcsözővé teremtett minket. Isten azt akarja, hogy te is gyümölcsöző legyél és az életedre vonatkozó tervének része az is, hogy vagyont hozz létre, ne pedig újra oszd csak azt.

Hadd magyarázzam el, hogy mi a különbség a kapitalizmus, a kommunizmus és a keresztyénség között.

A kapitalizmus azt mondja, hogy „ami az enyém, az az enyém, és azt meg is tartom magamnak”. A kommunizmus azt mondja, hogy „ami a tied, az az enyém is és jogom van azt elvenni.” Ezt hívják a vagyon újra elosztásának.

A keresztyénség ezzel szemben azt mondja, hogy „ami az enyém, az valójában Istené és én hajlandó vagyok azt megosztani másokkal is”.

Az egyik oka annak, hogy a gazdaságunk összeomlott az, hogy sok éven keresztül rengeteg ember – elsősorban a Wall Streeten és ahhoz hasonló helyeken – felfoghatatlan mennyiségű pénzt csináltak úgy, hogy valójában nem hoztak létre semmit. Nem hoztak létre sem szolgáltatásokat, sem jótéteményeket, sem termékeket, sem állásokat. Egyszerűen pénzt csináltak pénzből.

Ez azonban nem az, amit Isten vár tőlünk, hogy tegyünk. Isten azt szeretné, ha jótéteményeket, szolgálatokat és védelmet biztosítanánk másoknak. Azt szeretné, ha lehetőségeket hoznánk létre ahhoz, hogy segítsünk más embereken.

Ha valaki adót vet ki rád, hogy segítsen a szegényeken, akkor ez nem igazán kelt feltűnést. Amikor azonban önként vagy nagylelkű és segítesz másokon, az nagyban formálja a jellemedet. Segít növekedni. Gyümölcsözőbbé és nagylelkűbbé válni segít abban, hogy még inkább Krisztushoz legyél hasonlóvá.

Beszéljetek róla:

  • A te munkád hogyan teremt lehetőséget arra, hogy más embereken segíthess?
  • Melyikkel könnyebb nagylelkűen bánnod, az időddel, vagy a pénzeddel? Miért gondolod így?
  • Milyen pénzügyi célokat tűzött ki a családod maga elé? Mi motivál a munkádban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.017)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása