Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Szentlélek Isten igazságát jutattja az eszedbe

2015. március 09. 03:00 - sema22

A Szentlélek fog benneteket tanítani, és eszetekbe juttatja azokat a dolgokat, amiket mondtam neked. (János 14:26, Phillips fordítás)

 

Isten a Szentlelken keresztül, gondolatok által beszél hozzád. Gondolatokat ad. Javaslatokat sugall. Benyomásokat és szándékokat ültet a gondolataidba. Amikor a Gonosz beszél hozzád, az a kísértés. Amikor Isten, akkor azt inspirációnak hívjuk.

Jézus ezt mondja a János 14:26-ban: "A Szentlélek fog benneteket tanítani, és eszetekbe juttatja azokat a dolgokat, amiket mondtam neked." (Phillips). A Szentlélek a mi tanítónk és tanácsadónk. Olyan mint egy személyes vezető. Ismerek olyanokat, akik dollártízezreket költenek életvezetőkre. Nekem 30 éve van életvezetési tanácsadóm, amióta a Sadleback Gyülekezettel növekszünk. Úgy hívják, hogy Szentlélek. Folyamatosan kérdezem Istent: "Mi a következő lépés, Istenem? Szentlélek, mit kell tennem?"

Figyeld meg, azt mondja: "eszedbe juttatom". A Szentlélek egyenesen az ésszel kommunikál. Nem beszél hallható hangon. Még sosem hallottam Istent hallható ahngon beszélni. Miért is lenne rá szüksége? Nem kell, hogy a füleimet használja. Közvetlenül az elmémen keresztül közelít meg. "Szentlelke mélyen a szívünkben beszél, és azt mondja, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk." (Róma 8:14, NLT fordítás)

Ha Isten egy igazságot juttat eszedbe, akkor az azért van, mert van ott valami, amit szeretne ha felszínre kerülne. Ezért kell elmélyedni a Bibliában. Mikor olvasod, tanulmányozod és megtöltöd az elmédet Isten munkájával, akkor elraktározod az igazságot magadban, amit a megfelelő időben a Szentlélek elő tud hozni. 

Lehet, hogy olvasod a Bibliát,  és néha azt gondolod, hogy: "Ma nem kaptam semmit, ami nekem szól." Nem kell kapnod mindig valamit, amikor olvasod a Bibliát. Raktározd el az igazságot az elmédben. Az elméd tele van mindennel, amit látsz - minden hirdetéssel, reklámmal, rossz viccel, minden filmmel. Mind ott van egyszerre. Ezt kell egyensúlyba hozni az igazsággal.  Isten Szentlelke elő tudja hozni Isten igazságát és meg tudja mutatni, hogy merre kell menned. 

Beszéljetek róla: 

- Milyen módokon keresztül szólhat hozzád a Szentlélek? Volt már olyan, hogy álmon, vagy látomáson keresztül mutatta meg az utat Isten?

- A mostani csendességi szokásod segíti azt, hogy elraktározd Isten igazságát, vagy távol tart tőle?

- Szerinted miért félnek az emberek a Szentlélektől? Szeretnéd így hallani Istent? Miért, vagy miért nem?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015. 03.02.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása