Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit csinálsz, miközben vársz az Úrra?

2015. március 12. 03:00 - Á. Bözse

"Várni fogok arra, hogy mit mond az Úr, és hogyan válaszol." (Habakuk 2:1, NLT fordítás)

man-in-prayer.jpg

Miután visszavonultál egy csendes helyre, hogy Istennel tudj beszélni, várnod kell és gondolataidat valamint érzéseidet le kell csillapítanod. Le kell higgadnod!

Habakuk 2:1-ben azt olvassuk, hogy "Várni fogok arra, hogy mit mond az Úr, és hogyan válaszol." (NLT fordítás) Ez azt jelenti, hogy ülj nyugodtan és várd meg, amíg Isten szól hozzád.

Miért fontos ez? Mert a sietség az ima halála. Amiatt nem hallod meg Istent, mert túl sokszor rohansz. "Istenem, hallani akarlak téged. De siess! Oda kell érnem a következő találkozómra!"

Isten azokhoz az emberekhez szól, akik szakítanak időt arra, hogy meghallgassák. Akarnod kell Istent meghallani, visszavonulni egy csendes helyre, távol minden zavaró tényezőtől, lenyugodni és várni.

Felsorolok négy dolgot, amit megtehetsz, miközben Istenre vársz:

  1. Lazítsd el a testedet. Amikor a tested ellazul, az ellazítja az elmédet is. Így sokkal nyitottabb leszel, és könnyebben meghallod Isten hangját. A Zsoltárok 46:11-ben azt olvassuk, hogy "Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" (NIV fordítás)
  2. Várj csendben. A Zsoltárok 62:6 azt írja, hogy "Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet." (NLT fordítás) Az elfoglaltság megemeli az agyad percenkénti fordulatszámát. Teljesen felpörgeti. Volt már olyan, hogy olyan gyorsan pörgött az agyad, hogy nem tudtad lelassítani? A csendes várakozás lenyugtatja a gépezetedet. 
  3. Várj türelmesen. "Légy csendben és várj az Úrra!" (Zsoltárok 37:7) A belső béke megteremti a közvetlen utat Istenhez. Más szóval, megteremti a kapcsolatot. Amikor elcsendesedsz, Istenre tudod irányítani az elméd, és mindarra, amit Ő mondani akar neked.
  4. Várj úgy, mint aki biztos abban, hogy választ kap. A Biblia azt mondja a Zsoltárok 130:5-ben, hogy "Úgy várok, mint aki tudja, hogy Isten válaszol, bízom benne, hogy segíteni fog, mert megígérte." (TLB fordítás) Isten beszél azokkal az emberekkel, akik várják az Ő válaszát.

Isten figyel téged, hogy lássa, valóban kész vagy-e befogadni az ő szavát. Csendesen és türelmesen kell várnod rá, és bíznod kell abban, hogy válaszol.

Beszéljetek róla

  • Mik azok a zavaró tényezők, amelyek ellened dolgoznak, miközben megpróbálsz ellazulni és türelmesen várni?
  • Van egy konkrét kérdés, amivel kapcsolatban válaszra vársz az Úrtól? Hogy tudsz úgy várni, hogy számítasz a válaszra?
  • Milyen fizikai és mentális gyakorlatokat tudsz végezni, hogy segíts ellazítani a tested?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása