Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak reméld, hogy a Mennybe jutsz!

2015. március 25. 03:00 - Szíj Melinda

"Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban." (1 János 5:11-12 NIV)

heaven_and_hell_zps5270db07.jpg

Ha ma elmennél a plázába és megkérdeznéd az embereket, vajon a mennybe jutnak-e vagy a pokolra, alighanem azt mondanák: "Remélem, a mennybe fogok jutni."

Ám nem elég pusztán csak remélni. Remélem te nem így válaszolnál! Örökkévaló sorsod túlontúl fontos ahhoz, hogy ne tudd bizonyosan.

Csak egy bolond volna felkészületlen arra, amit mindannyian tudunk, hogy elkerülhetetlen: a halál. A legújabb statisztikák azt mutatják, hogy a halálozási arány a világon 100%!

Nem garantálható, hogy a következő percben is ezen világon leszel, még kevésbé, hogy a következő órában. Ne halogasd hát életed legfontosabb döntését!

A Biblia az 1János 5:11-12-ben ezt mondja: "Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban" (NIV).

Ennél egyértelműbben már nem is lehet fogalmazni. Ha Jézus benned van, tiéd az élet. Ha Jézus nincs benned, az élet sem a tiéd. A döntés rajtad áll.

Nem fogsz a mennybe jutni más valaki hite miatt. Soha nem fogsz pokolra jutni más valaki választása miatt.

Ez a Te választásod! Te döntöd el, hol fogod eltölteni az örökkévalóságot.

Ezért akkora jelentőségű a Karácsony és a Húsvét. Ha Jézus nem született volna meg Karácsonykor, nem halt volna meg és támadt volna fel Húsvétkor, akkor reményvesztettek lennénk. Mit sem számítana, mit teszünk. Akkor nem volna választás.

A kereszt a válasz legmélyebb problémánkra - Istentől való elhatárolódásunkra.

A Biblia ezt írja: "Amikor halottak voltatok a bűneitek és körülmetéletlenségetek miatt, Isten Krisztussal együtt nektek is új életet adott. Megbocsátotta minden bűnünket, eltörölvén a minket terhelő és felettünk ítéletet hirdető adósságlevelet; eltüntette, odaszegezve a keresztfára” (Kolosséiakhoz 2:13-14).

Isten mindent odaszegezett a keresztre, ami elválaszt téged Tőle. Isten ellenben nem fog rákényszeríteni, hogy hozd meg életed legfontosabb döntését. Ez a te kezedben van.

Ideje választanod!

Tudj meg többet, miként hozhatod meg ezt az életbe vágó döntést, és nézd végig ezt a videót: rickwarren.org/know-god. Amennyiben úgy döntesz, hogy követed Jézust, kérlek, tudasd velem. Szeretném döntésedet veled ünnepelni! Írj nekem: rick@rickwarren.org

Beszéljetek róla:

  • Az a tény, hogy nincs rá biztosíték hogy, a következő másodpercet megérheted-e még a Földön, mennyiben sürgeti akár a te döntésed, akár a barátaidét és családodét, hogy követitek-e Jézust?
  • A te életedben kiknek volna szükségük arra, hogy elolvassák ezt az üzenetet? Hogyan fejleszthetnéd a kapcsolatotokat egy olyan szintre, ahol meg tudod ezt osztani velük?
  • Ha a döntés - miszerint követni Jézust életet jelent ill. megtagadni Jézust azt jelenti, hogy nincs életünk - ennyire világos és egyértelmű, mit gondolsz, miért olyan nehéz meghoznia mégis egyes embernek ezt a döntést?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.18)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása