Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három tény a mennyről

2015. március 26. 03:00 - Á. Bözse

"Mivel egy új életre támadtatok fel a Krisztussal, a menny valóságos dolgaira szegezzétek tekinteteteket, ahol a Krisztus a dicsőséges helyen, az Isten jobbján ül." (Kolossé 3,1, NLT fordítás)

Rengeteg téves elképzelésünk van arról, hogy milyen is a menny. Nem leszel angyal. Nem lesznek szárnyaid. Nem leszel egy kicsi pufi kérub, fehér köntösben, aki a felhőkön lebeg.

Számomra ez a pokol lenne. Nem tudnék elképzelni annál unalmasabbat, mint egy színtelen helyen lenni, ahol egy hárfán kellene játszani.

Jól kell gondolkoznunk a mennyről - nem pedig úgy, mint ahogy Hollywood teszi. A Biblia azt mondja a Kolossé 3,1-ben: "Mivel egy új életre támadtatok fel a Krisztussal, a menny valóságos dolgaira szegezzétek tekinteteteket, ahol a Krisztus a dicsőséges helyen, az Isten jobbján ül."

Szóval milyen tényeket mond a Biblia azokról, amik odafent vannak?

  1. Ez az a hely, ahol Isten él és uralkodik. A Biblia a mennyet "Isten lakhelyének", "Isten házának" és " Isten városának" nevezi. Ez nem csak az a hely, ahol Isten él, hanem ahol uralkodik. Jézus 31-szer mondja a mennyről, hogy az "Isten királysága" vagy a "Menny királysága".
  2. Ez egy valós hely. A menny nem az elme egy érzete, egy létállapot, vagy egy olyan állapot, amelyben test nélkül lebegsz. Valójában a Biblia azt mondja, hogy a mennyben lesznek utcák, fák, víz, és otthonok. Sok ige utal arra, hogy állatok is vannak a mennyben. A mennyben fizikai tested is lesz. A Máté 6,20 azt mondja, hogy a mennyben gyűjtünk magunknak kincseket. Nem gyűjthetsz egy olyan helyen kincseket, ami nem valóságos.
  3. Neked és nekem lett tervezve. Isten nem magának tervezte a mennyet. Nekünk alkotta meg. Amikor Isten elkezdett gondolkozni a földről, elkezdett gondolkozni a mennyről is. A Biblia azt mondja, hogy Isten alkotta az egész univerzumot, mert szeretett volna egy családot, akikkel eltöltheti az örökkévalóságot. A menny az a hely, amit ő a családjának alkotott. Nem a földi életre lettünk megteremtve. Te és én a mennybe lettünk kitalálva!

A menny egy csodálatos hely. A Biblia azt mondja: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek" (I. Korinthus 2,9b)

Beszéljetek róla:

  • Miért olyan jelentős az a tény, hogy a menny az a hely, "ahol Isten uralkodik"?
  • Hogyan változtatja meg az életedet itt és most a Menny valósága?
  • Mit tehetnél ezen a héten, hogy segíts valakinek a mennybeli otthonáról hallani?

* Daily Hope by Rick Warren — 2015. 03. 19.

Szólj hozzá!
Címkék: valóság menny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása