Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten legnagyszerűbb ajándéka

2015. április 03. 03:00 - *Agota*

"Gazdag nagylelkűségében kibékíti őket önmagával. Pusztán ajándékul. Kiszedett minket a bajból és helyreállított, olyanná tett, amilyenné mindig is akart. Mindezt Jézus Krisztuson keresztül tette meg. Isten feláldozta Jézust a világ oltárán, hogy megtisztítsa azt a bűntől." (Róma 3:24-25, MSG fordítás)

station_12.jpg

A legnagyszerűbb ajándékot, melyet valaha neked ajándékoztak, nem egy üzletben vásárolták. Nem pénzzel fizettek érte. Még csak nem is volt becsomagolva.

Mégis, annak, aki adta, mindenébe került.

A Biblia azt mondja, hogy Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy mindenidők legnagyobb ajándékát adja nekünk. Azért jött a földre, hogy meghaljon és Istennel kibékítsen. Róma 3:24-25-ben azt olvassuk, hogy "Gazdag nagylelkűségében kibékíti őket önmagával. Pusztán ajándékul. Kiszedett minket a bajból és helyreállított, olyanná tett, amilyenné mindig is akart. Mindezt Jézus Krisztuson keresztül tette meg. Isten feláldozta Jézust a világ oltárán, hogy megtisztítsa azt a bűntől." (MSG fordítás)

Miért kellett Jézusnak meghalnia? Kezdjük az elejétől.

  • Senki sem tökéletes. Senkivel sem találkoztam még, aki tökéletesnek gondolta volna magát. Nem felelek meg a saját elvárásaimnak, még kevésbé Isten elvárásainak. Te sem. Mindannyian elszúrtuk. A Biblia úgy fogalmaz, hogy "Mindannyian vétkeztünk és híjával vagyunk Isten dicsőségének." (Róm 3:23, CEV fordítás)

  • Isten igazságos. Isten korrekt akar lenni. Amikor valaki megszegi a törvényt, meg kell, hogy bűnhődjön érte. Amikor megszeged az emberek törvényét, az emberek által kiszabott büntetéssel fizetsz. Amikor pedig Isten törvényeit szeged meg, az Isten által kiszabott büntetéssel fizetsz. A Bibliában azt olvassuk, hogy "A bűn zsoldja a halál." (Róma 6:23, NIV fordítás).

  • Jézus kifizette a bűneink árát. A Szentírás azt mondja, hogy "Isten a bűntelen Jézust vette és ráöntötte a mi bűneinket. Ez követően ránk árasztotta az Úr jóságát." (2 Korinthus 5:21, TLB fordítás). Jézus elvette az én bűneimet és a te bűneidet és a világ összes bűnét. Ez a Jó Hír, az Evangélium. Jézus kifizette az árat, melyet te sosem tudtál volna megfizetni.

  • Fogadd el Isten ingyenes ajándékát! Isten a megváltás ingyenes ajándékát akkor adta nekünk, amikor Jézus magára vette a mi bűneinket. Ez egy olyan ajándék, amit el kell fogadnunk. A Biblia azt írja, hogy "Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekei legyenek, mindazokat, akik hisznek az Ő nevében..." (János 1:12, NIV fordítás)


Elfogadod Isten ingyenes megváltó ajándékát? Egy dolog megérteni a Jézussal való kapcsolat alapjait, egy más dolog elfogadni ezt az ajándékot.

Imádkozom azért, hogy még ma meghozd ezt a mindenek feletti döntést.

Beszéljetek róla

  • A megváltásodon kívül, mi a legemlékezetesebb ajándék, amit valaha is kaptál?
  • Miért nehéz elfogadni egy ingyenes, különleges ajándékot?
  • Kit tudnál meghívni a húsvéti istentiszteletre?


(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása