Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten soha nem enged el

2015. április 05. 03:00 - sema22

"Mindannyian Isten családjába tartozunk. ... És Isten fenntartja nektek a megfizethetetlen örök életet, mely a Mennyországban van... És Isten az ő mindenható hatalmával biztosít benneteket arról, hogy oda is fogtok érni, hogy megkapjátok, mert bíztok benne. "(1Péter 1:3b-5a TLB) 

 d2f866559f5c9089685d44cd38c011c3.jpg

Örökkévalóságra teremtettél! Egy nap a szíved megszűnik dobbanni, és így véget ér a testi életed, te viszont nem.

Isten a saját képmására alkotott, és örökkévalóságra teremtett. 

De van egy választóvonal: ha Istennel szeretnéd tölteni az örökkévalóságot, akkor a földi életedben kapcsolatot kell építened vele. Ha ezt megteszed, biztos lehetsz benne, hogy az örök életet is Vele töltheted.

Ha te is olyan vagy, mint mi valamennyien, akkor biztos azon gondolkozol, hogy miként lehet bizonyosságod az Istennel való kapcsolatodat illetően. Mi van, ha a halálod előtt elszúrod?

Minden a kegyelemről szól! Nem tehetsz semmit, hogy a Mennybe juttasd magad, nem tudod kiérdemelni, és nem is tudod garantálni magadnak. Egyedül Isten biztosíthat arról, hogy odakerülsz.

A  Biblia ezt mondja: "Mindannyian Isten családjába tartozunk. ... És Isten fenntartja nektek a megfizethetetlen örök életet, mely a Mennyországban van... És Isten az ő mindenható hatalmával biztosít benneteket arról, hogy oda is fogtok érni, hogy megkapjátok, mert bíztok benne." (1Péter 1:3b-5a TLB)

Amikor a gyerekek kicsik voltak, elmentünk a Grand Canyonhoz. Több kilométert gyalogoltunk lefelé egy ösvényen, a gyerekek pedig meg voltak rémülve, és kezüket a kezembe tették. Még fontosabb azonban, hogy én is az ő kezükbe tettem a kezemet, és nem akartam, hogy leessenek. Félúton már felbátorodtak, fészkelődtek és megpróbáltak egyedül lejutni. De én nem engedtem el őket.

És Isten sem fog elengedni, sem elhagyni téged!

Beszéljetek róla:

  • Ha örök életre lettél teremtve, akkor mit gondolsz, mennyire vagy fontos Istennek? 
  • Annak a felismerése, hogy nem tudsz olyat tenni amivel megérdemelheted, vagy elveszítheted a megváltásodat több, vagy kevesebb biztonságérzetet ad?
  • Ha hívő vagy, milyen érzést okoz az a felismerés, hogy Isten soha nem fogja hagyni, hogy elvessz?

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.03.29)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása