Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Össze vagy zavarodva? Emlékezz Isten ígéreteire!

2015. április 06. 03:00 - torokaron

„Így most titeket is szomorúság fog el, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veheti el tőletek” (János 16:22)

Nehéz elképzelni, hogyan érezhettek a tanítványok azon a szombaton Jézus feltámadása előtt és a feltámadása utáni napon. Végignézték, ahogyan a Messiásukat, az Isten Fiát a rómaiak keresztre feszítették. Látták korábban, ahogyan halottakat támaszt fel és vakokat gyógyít meg, és tudták azt is, hogy Jézus le tudott volna jönni a keresztről. De nem tette meg.

Képzeld csak el azt a fájdalmat, félelmet és megbánást, ami azon a szombaton átjárta a gondolataikat.

Mi is mindannyian átmentünk már ilyenen. A borzalmas tragédiákat gyakran követik zavaros időszakok.

Hogyan kezeld tehát ezeket a zavaros időszakokat?

Emlékezz Isten ígéreteire. Soha ne kételkedj a sötét időszakokban azokban a dolgokban, amiket Isten a világosságban mutatott meg számodra.

Amikor az ember nehéz időszakon megy keresztül, természetes reakció minden addigit félretenni és az összes korábbi tervet kidobni a kukába. Azonban pont ennek kellene lennie az utolsó dolognak, amit ilyenkor tenned kellene.

Közvetlenül a keresztre feszítése előtt Jézus egy fontos ígéretet adott a tanítványainak, hogy abba kapaszkodjanak az elkövetkező nehéz napokban. Azt mondta, hogy „…most titeket is szomorúság fog el, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veheti el tőletek” (János 16:22)

Jézus tudta, hogy a tanítványai nehézségekkel fognak szembenézni, de emlékeztette őket, hogy ki kell tartaniuk, mert később ismét örvendezni fognak. Amikor az összezavarodottság erőt vesz rajtad, akkor tudnod kell azt, hogy Istennek van terve – és ennek a tervnek te is a része vagy.

Legyél az ígéretek embere. Tanuld meg Isten ígéreteit és tarts rájuk igényt. Több mint 7.000 ígéret van a Bibliában, amelyeket soha sem tudsz beváltatni, ha nem ismered őket és az összezavarodottság kiüti azokat a fejedből.

Isten ígéretei olyanok, mint a biztosítási rendszer. Ha van biztosításod, akkor nem kell aggódnod amiatt, hogyan fizeted majd ki az orvosi számlákat, ha szükség lesz rájuk. Biztosítva vagy.

Ha zavaros időszakot is élsz meg az életedben, de ismered Isten ígéreteit, akkor nem kell többet félned már.

Hiszen biztosítva vagy.

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, mit éreztek és gondoltak a tanítványok azon a szombaton a feltámadás előtt?
  • Melyek azok az ígéretek, amik fontosak voltak számodra az életed során?
  • Kivel tudnád megosztani Isten egy ígéretét, aki éppen egy zavaros időszakban van?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása