Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten jóra használja a hibáidat, bukásaidat

2015. április 18. 03:00 - Lilla:)

"A tapasztalataid semmit sem érnek? Biztosan jelentenek valamit!" (Galaták 3:4 GNT)

04-11-15-Doing-Business-With-God-God-Uses-Your-Mistakes-Failures-For-Good_mini

Sokat tanulhatsz a tapasztalataidból - a jókból és rosszakból egyaránt. Ahhoz, hogy jól használhasd őket a munkádhoz, minden alkalommal vissza kell menned és meg kell kérdezned magadtól: "Hol voltam sikeres és hol nem voltam az? Hol teljesítettem jól és hol nem? Mi lelkesített fel a munkámban?"

Az életedre vonatkozó összes leckét tartalmazzák a tapasztalataid: csak szánj időt arra, hogy megvizsgáld őket. Amikor ezt megteszed, rájössz, hogy minden bukásodban ott van a sikereidnek egy kis magja - ha tanulsz belőle.

A Galata 3:4 ezt mondja "A tapasztalataid semmit sem érnek? Biztosan jelentenek valamit!" (GNT fordítás)

Évekkel ezelőtt találkoztam egy idősebb úriemberrel, aki elmondta nekem, hogy az elbocsátása volt a legjobb dolog ami történhetett vele. 40 éves volt és egész életében egy fűrészgyárban dolgozott, amikor egy nap bejött a főnöke és közölte vele, hogy ki van rúgva - se végkielégítés, se nyugdíj, semmi. Nem volt sem más végzettsége, sem más munkatapasztalata. Amikor hazament és elmondta a feleségének, hogy mi történt, ő azt mondta: "Mit fogsz most tenni?" Azt válaszolta: "Azt hiszem azt fogom tenni, amit mindig is akartam, jelzálogot veszek fel a házunkra és belefogok egy építkezési üzletbe."

Az első vállalkozása két kisebb motel építése volt, de öt éven belül multimilliomos lett belőle. Ezt az embert Wallace Johnsonnak hívták, ő volt a Holiday Inn hotel lánc társalapítója, ami egykor a világ egyik legnagyobb szállodalánca volt.

Wallace azt mondta nekem, hogyha tudná, hol lakik az az ember, aki kirúgta őt, megköszönné neki, amit tett. Akkor Wallace nem értette, hogy miért rúgták ki. Csak később látta meg, hogy ez Isten biztos és csodás terve volt, hogy az elbocsátás után belekezdhessen abba a karrierbe, amire őt alkotta.

Talán Isten átvitt egy váratlan bukáson, amit nem értettél meg akkor, de most látod, hogy az formált azzá, aki ma vagy. Talán éppen benne vagy pont most. Bízz Istenben, hogy ő felhasználja a körülményeidet arra, hogy megmutassa, mire is szánt téged és hogyan használhatod az életed az ő szolgálatára.

Beszéljetek róla:
- Mit tanultál életed bukásaiból?
- Épp most megtapasztalsz valamit? Mit gondolsz milyen választ vár tőled Isten?
- Mit gondolsz, miért engedi Isten, hogy megtapasztalják a hívők a bukást is és nem csak a sikert?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 04. 11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása