Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten figyeli, hogy hogyan hozod a formád!

2015. április 21. 03:00 - Habakuk

,,Lakóhelyéről rátekint a föld minden lakójára. Ő alkotott minket, s most minden cselekedetünket figyeli."(Zsoltárok 33:14-15)

download_1.jpg

 

Isten egyedire formált téged és talentumokat adott neked, most pedig azt figyeli, hogy hogyan hozod a formád. Magadat helyezve előtérbe fogod az Istentől kapott lelki ajándékaidat, szívedet, képességeidet, személyiségedet és tapasztalataidat használni, vagy Istenre koncentrálsz, miközben ezeket használod? Magadért élsz, vagy hozzájárulsz a világhoz azáltal, hogy hozod a formád?

A Zsoltárok 33:14-15-ben azt olvassuk, hogy ,,Lakóhelyéről rátekint a föld minden lakójára. Ő alkotott minket, s most minden cselekedetünket figyeli.”

Elgondolkodtál már azon, hogy Isten az életed minden egyes mozzanatát figyeli? Nincs olyan pillanat az életedben, amelyről Isten nem tudna. Isten sosem mondta, hogy "Unom már. Ez most úgysem fontos. Inkább csatornát váltok…" Amit ehelyett igazából mondd, az a következő: „ Mielőtt megszülettél, már a gondolataimban voltál. Egy levegővételed sem mulasztottam el.”

Egy napon, amikor az életed véget ér itt a Földön és az örökkévalóságba mész, meg fogsz állni Isten előtt és elszámolsz majd, hogy hogyan használtad az ajándékokat, amelyeket tőle kaptál – a lehetőségeidet, a hálózataidat, a kapcsolataidat, az elmédet, a tehetségedet és formádat. Hogyan használtad, amit neked adott?

Fel tudod fogni, hogy ez milyen komoly dolog? Ézsaiás 44:21-ben úgy olvassuk, hogy „Vedd ezt komolyan Izráel, hogy te vagy az én szolgám. Én alkottalak, én formáltalak. A szolgám vagy és nem feledkezem meg rólad.”

A élet egy teszt, az örökkévalóságra való készülődésről szól. Fontos, hogy hogyan alakítasz, mert az Istentől kapott ajándékokhoz való hűséged meghatározza, hogy mennyivel jutalmaz majd meg örökkévalóságban.

A Biblia tanítása nagyon tiszta azzal kapcsolatban, hogy a Mennybeli szereped és jutalmaid azon alapulnak, hogy hogyan bántál mindazzal, amit Istentől a földi életedben kaptál. Ha hűséges vagy és kihozod a legtöbbet abból, amit Isten neked adott, akkor a mennyben is többet fog rád bízni. Ellenkező esetben viszont tragikus veszteség ér majd az örökkévalóságban.

Jézus azt mondja, hogy "Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazit? És ha a másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek?" (Lukács 16:10-12)

Beszéljetek róla

  • Szakítottál már időd arra, hogy elgondolkodj, hogy Isten milyenre formált téged? Ha még nem, akkor szánj ma erre időt, kezdj el azon gondolkodni, hogy Isten milyen formán formált téged egyedire a szellemi ajándékaidon, szíveden, képességeiden, személyiségeden és tapasztalataidon keresztül.
  • Jó sáfár voltál? Milyen terülteteken tudnád jobban hasznosítani magad?
  • Mit gondolsz, mit jelent, hogy nincs a világon olyan, aki hozzád hasonló formát kapott?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.04.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása