Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan nézz szembe a félelemmel és határozatlansággal

2015. április 25. 03:00 - FodorImi

„Bízz az Úrban teljes szíveddel, és ne támaszkodj a magad értelmére. Gondolj az Úrra mindenben, amit teszel, akkor Ő sikert ad.” (Példabeszédek 3:5-6, NCV fordítás)

 trustsermonimage.jpg

Minden határozatlanság gyökere a félelem. Mindannyiunknak vannak különféle félelmei. Félünk, hogy elhibázunk valamit, és zavarba jövünk. Félünk, hogy nem leszünk képesek befejezni, amit elkezdtünk. Félünk, hogy nem vagyunk elég jók.

Az egyik fajta félelem, amely megakadályoz a döntések meghozatalában, a mások helytelenítésétől, rosszallásától való félelem A Példabeszédek 25:29 azt mondja: „Az emberektől félni veszedelmes csapda, de az Istenben való bizalom biztonságot jelent.” (TLB fordítás). Abban a pillanatban, amikor elkezdesz aggódni, hogy mások mit gondolnak, véged van, mert a nemtetszéstől való félelem mindig rosszabb, mint maga a nemtetszés.

De hogyan szabadulhatsz meg a félelemtől? Egyetlen módon: szembe nézel vele, és elindulsz ellene. Megteszed azt a dolgot, amitől a legjobban rettegsz. Egyszer csak befejezed a célzást és meghúzod a ravaszt.

A félelem egyetlen ellenszere a hit. Hitben kell lépned. Bíznod kell Istenben, és el kell indulnod.

Minden főbb döntéskor, melyet a Saddleback Gyülekezetben hoztunk meg, rettenetesen féltem, de mégis döntöttem.

A bátorság nem a félelem hiánya. A bátorság az, hogy a félelem ellenére is haladsz előre. Ha nem félsz, nincs szükséged bátorságra. A bátorság azért jön, mert bár halálra rémültél, mégis hiszed, hogy ez az, amit Isten vár tőled, hogy megtegyél, ezért megteszed.

A Példabeszédek 3:6 azt mondja: „Bízz az Úrban teljes szíveddel, és ne támaszkodj a magad értelmére. Gondolj az Úrra mindenben, amit teszel, akkor Ő sikert ad.” (NCV fordítás).

Isten támogatja azokat, akik hitben járnak. Ezért meg kell kérdezned, hogy még milyen területeket kell Istenre bíznod? Valójában nincs szükséged Benne bíznod egészen addig, míg meg nem próbálsz valami olyat tenni, amit a saját erődből nem vagy képes.

Nem tudom, milyen döntést kell meghoznod, de fel kell készülnöd rá, aztán hitben lépned kell. Miért? Mert a döntéseid meghatározzák a jellemed, és meghatározzák a sorsod. Bízd magad az Úrra, és Ő ad neked bölcsességet és bátorságot olyan döntést hozni, amely közelebb visz azzá válni, akinek Isten teremtett téged.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan akadályozzák a félelmek, hogy előre haladj az életben?
  • Állsz-e olyan döntés előtt, melynek meghozatalához Istenben kell bíznod? Milyen hitbeli lépést vár tőled Isten?
  • Szerinted mit jelent Istenre bízni a döntéseidet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.04.18.)

Szólj hozzá!
Címkék: döntés félelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása