Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten hat lépésben növeli a hitedet

2015. május 01. 03:00 - rorsy

"Minden lehetséges annak, akinek van hite." (Mk 9,23,  GNT ford.)
faith_1.jpg


A Biblia a Máté evangéliumában ezt írja: "Legyen a ti hitetek szerint" (9,29 NIV ford.) Ez a kulcs Jézus Krisztus követéséhez. Más szavakkal, Isten ezt mondja: "Rajtad múlik, hogy mennyire áldalak meg az életben. Te hiszel, én pedig megteszem. Te hiszel, én megáldalak."

A hit olyan, mint egy izom: fejlődik. Megerősödhet vagy elgyengülhet, attól függően, hogy mennyit használod. Hogyan építi tehát Isten a hitedet? Nagyon kiszámíthatóan és egyszerűen. Ha megérted, együttműködhetsz te is Ővele.

Először is, Isten egy álmot ad az életedre vonatkozóan.
Aztán döntést kell hoznod ezzel kapcsolatban.
A harmadik lépés a várakozás, amikor Istenre vársz, hogy Ő a megfelelő időpontban cselekedjen. 
A következő szakasz a nehézségek és próbák szakasza, amikor Isten majd megpróbál.
Lesz talán olyan szakasz, amikor úgy fogod érezni, hogy zsákutcába futottál, és fel akarod adni.
De végül Isten mindig megmutatja a szabadulás útját – és ez az utolsó lépcsőfok a hit útján.


Lelkipásztorként azt a kérdést teszik fel nekem talán legtöbbször, hogy "Miért velem történik meg ez? Nem értem!" Amikor nem érted ezt a hat lépcsőfokot, amelyen keresztül Isten a hitedet – és a jellemedet – fejleszti, elbátortalanodhatsz. Esetleg meg is sértődsz. De az biztos, hogy aggódsz majd. Lehet az is, hogy elönt a félelem a jövőddel kapcsolatban, vagy esetleg depressziós leszel. De a lényeg, hogy nem fogsz tudni együttműködni Istennel, ha nem érted azt a folyamatot, amin keresztülvisz. Ha azonban megérted a hited fejlődésének hat állomását, tudatosítani tudod majd magadban, hogy "Igen, most a 4. (vagy a 6. vagy a 2.) szakaszban vagyok". Jobban megérted, amit Isten tesz, és nem keseredsz el a nehéz időszakokban.

Márk evangéliumában ezt olvassuk: "Minden lehetséges annak, akinek van hite." (9,23 GNT ford.)

Szeretnél úgy járni Istennel, hogy erősebb a hited?Akkor először meg kell értened a hit fejlődésének hat szakaszát, amin Isten keresztül akar vezetni, hogy ne bátortalanodj el, amikor nem látod az eredményt vagy nem kapsz választ azonnal.

Beszéljetek róla

- Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy a szellemi fejlődésünk a mi erőfeszítéseinken is múljon?

- Mit gondolsz, a hit melyik lépcsőfokán akar most Isten téged keresztülvinni?

- Hogyan reagálsz arra, amit Isten most tanítani szeretne neked ezen a szinten, vagy ahogyan most "tesztel" téged?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 04. 24.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mammka2 2015.05.01. 09:44:51

Most csak annyit szeretnék írni,hogy fontos lenne,ha a depresszió lehetőségét nem csak egy szemszögből taglalnák,mert eléggé árnyalt ez a betegség .
Akik érintettek,azoknak nagyon fontos,hogy ne csak azt hallják,hogy azért depressziósak,mert aggódnak és távol vannak Istentől- ami valóban igaz .De nem minden esetben akkor lesz valaki depressziós.Vannak kémiai ,genetikai okai is sajnos. És ezt fontos tudni annak,aki ebben a betegségben szenved.
süti beállítások módosítása