Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szeretnéd hallani Istent? Csendesedj le és figyelj!

2015. május 04. 03:00 - torokaron

„Nyugodj meg egy pillanatra, Jób, figyelj, és vedd számításba azokat a csodálatos dolgokat, amiket Isten tesz.” (Jób 37:14 GNT fordítás)

Csendben kell maradnod ahhoz, hogy halld Istent beszélni. Ha szeretnéd hallani Isten vízióját, akkor ki kell kapcsolnod a televíziódat. Nem tudsz egyszerre Istenre és a TV-re is figyelni!

Lehet, hogy amiatt nem szól hozzád sosem Isten, mert soha sem vagy csendben. A gondolataid mindig valami más körül járnak, így amikor Isten fel akar hívni az életed telefonján, mindig foglaltat jelez a számod. Oda kell szánnod egy kis időt Istennek, amikor egyedül vagy vele.

A Biblia azt mondja a Jób 37:14-ben, hogy „nyugodj meg egy pillanatra, Jób, figyelj, és vedd számításba azokat a csodálatos dolgokat, amiket Isten tesz.” (GNT fordítás)

Isten szeretne időt tölteni veled. Azt kéri, hogy „nyugodj meg, csendesedj el, maradj egyedül és tanuld meg a magányt, hogy tudjak beszélni veled.”

Felnőttként néha lelkileg teljesen izgő-mozgóvá válunk, nem tudunk lecsendesedni és csendben maradni.

Megér egy napot az életedből, hogy megértsd Isten álmát az életedre vonatkozóan? Volt már valaha olyan az életedben, hogy egy teljes napot annak szenteltél, hogy ne csinálj semmit, és csak egyedül Istennel legyél? Beszélj Istenhez imádságban. Engedd, hogy Isten beszéljen hozzád a Biblián keresztül. Nyugodj meg. Gondolkozz. Írd le azokat a gondolatokat, amelyeket Ő ültet a fejedbe. Állíts fel néhány célt. Nézd meg a naptáradat és állítsd fel a fontossági sorrendedet. Tölts egy napot úgy, hogy ezt mondod: „Istenem, merre szeretnéd, hogy menjek? Melyik irányba szeretnéd, hogy tartasak?”

Isten beszél azokhoz az emberekhez, akik időt szentelnek arra, hogy figyeljenek – nem csak egy napot, hanem rendszeresen. Ezt hívják csendességnek.

Úgy gondolod, hogy nincs időd erre? Itt most arról van szó, hogy kitaláld, hogy miért is vagy itt a Földön, szóval jobb lenne, ha szánnál erre időt!

Beszéljetek róla:

  • Szeretnéd hallani, hogy Isten szól hozzád? Mit vagy hajlandó tenni ezért?
  • Gondolj a csendességedre! Mennyi időt töltesz valójában azzal, hogy csendben vagy és várod, hogy Isten szóljon hozzád?
  • Melyek azok a zavaró tényezők, amelyek ki kell iktatnod ahhoz, hogy nyugodtan elcsendesedhess?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.04.27.)

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julianna Szasz 2015.05.06. 08:22:13

Isten a legdragabbat adta ertem, erted. Es cserebe semmit nem ker. Onkent teheted ossze a kezed es nyithatod meg a szived, hogy befogadd a keresztrol szollo beszedet. Barmijen nehez az eleted ma, Isten valtoztatni tud rajta. Te csak fogadd el a segitseget.
süti beállítások módosítása