Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A várakozás alatt bízhatsz Isten időzítésében

2015. május 10. 03:00 - Robin85

“Pihenj az Úrban, várj türelmesen arra, hogy cselekedjen... Ne bosszankodj és aggodalmaskodj - az csak rosszra vezet.” (Zsoltárok 37:7-8, LB fordítás)

Amikor keresed Isten álmát az életedre vonatkozóan, várakozásokba fogsz botlani. Isten arra használja ezeket a várakozási időszakokat, hogy felkészítsen és próbára tegyen, hogy felkészülten találkozz bármivel, ami a hited útján szembe fog jönni veled.

A legtöbbünk hajlamos bosszankodni és aggódni, amikor megvárakoztatnak minket. Kiborulunk. Panaszkodunk. Idegesek leszünk. Izráel népe, Egyiptomból az Ígéret Földje felé menet Isten várakoztatása közben ugyanígy reagált: "Az úton az emberek elvesztették a türelmüket és Isten és Mózes ellen beszéltek. Panaszkodtak. (2 Mózes 21:4b-5a, GNT fordítás)

Az izraeliták panaszkodása és bosszankodása voltak azok a bűnök, amelyek távol tartották őket az Ígéret Földjétől. Nem számított, hogy mit tett értük Isten, mindig találtak valamit, amibe belekapaszkodhatnak. Nem volt vizük, ezért Isten adott nekik. Utána nem volt ennivalójuk, de amikor Isten enni adott nekik azon panaszkodtak, hogy milyen ételt kaptak. Könnyű panaszkodni, amikor várakozni kényszerülünk, ugye? Nem bánjuk, hogy várnunk kell, ha panaszkodhatunk miatta.

A Példabeszédek 19:2 azt mondja: "A türelmetlenség bajba visz." Zavaró, ha te sietsz, viszont Isten nem. Isten soha nem siet! A Biblia azt mondja, egy nap olyan neki, mint ezer esztendő és ezer esztendő, mint egy nap. Ő nagyobb az időnél. Az egyik leghaszontalanabb dolog, megpróbálni Istent felgyorsítani. Amikor a saját kezünkbe vesszük a dolgokat és besegítünk Istennek, bajba kerülünk.

Amikor egy álmot kapsz Istentől és eldöntöd, hogy elindulsz megvalósítani azt, de utána bekerülsz Isten várótermébe, akkor elkezdesz saját megoldásokat keresni, hogy megvalósítsd Isten álmait önállóan.

Azonban a Biblia azt mondja, hogy bízz Isten időzítésében: “Pihenj az Úrban, várj türelmesen arra, hogy cselekedjen... Ne bosszankodj és aggodalmaskodj - az csak rosszra vezet.” (Zsoltárok 37:7-8, LB fordítás)

A várakozás, pihenés lehet egy hitlépés. Azt jelenti, hogy Istenre vársz. Amikor Jézus és a tanítványok egy hajóban voltak, ami egy hatalmas viharba keveredett, Jézus tovább aludt a nagy ricsajban is, miközben a tanítványok teljesen kiborultak. Amikor felkeltették, hogy megkérdezzék: "Miért alszol ilyenkor?" azt válaszolta: "Gondoljátok, hogy Isten engedi elsüllyedni a hajót velem együtt?" A vihar alatti alvással Jézus azt kommunikálta, hogy Istenben a viharok alatt is megbízhatunk.

Amikor viharba kerülünk, hajlamosak vagyunk egész éjszaka ébren fekve dühöngeni miatta. De ez azt jelenti, hogy nem hitben járunk. Nem tudunk aludni, mert valójában nem bízunk Istenben, hogy megoldja a helyzetet. Isten azt mondja: "Ne dühöngj. Emlékezz, mindig veled vagyok és bízz az időzítésemben."

Az aggodalom csak árt neked. Ezért ne aggódj, hanem kezdj el bízni Istenben, hogy munkálkodni fog benned és rajtad keresztül, mialatt várakoznod kell útban az álmod felé.

Beszéljetek Róla

  • Miért van gyakran bűntudatunk a pihenés miatt?
  •  Mit gondolsz, mire akar Isten megtanítani, miközben várakozni kényszerülsz? Mit tanultál magadról és Istenről az általa eltervezett várakozás alatt?
  • Mi az az egy dolog, amin változtatnod kell az időbeosztásodban vagy az elvárásaidban ahhoz, hogy ne ess kísértésbe arra, hogy siettesd Istent a hited ezen szakaszában?

 

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.05.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása