Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istenre vársz? Ne félj, ne idegeskedj, ne lankadj

2015. május 12. 03:00 - angie.keyr

"Áldjad, lelkem, az URat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!" (Zsoltárok 103:2)

waiting-for-god-1024x523.jpg
Amikor az álmaink beteljesedése késlekedik, sok dolgot hajlamosak vagyunk elfelejteni. Elfelejtjük, hogy mit is álmodtunk. Elfelejtjük, hogy mit tett értünk Isten, elfelejtjük jóságát, amit addigi életünk során megtapasztaltunk. Elfelejtjük, hogy Isten velünk van. Megfeledkezünk Isten erejéről.

Ez volt a 4-ik hiba, amit az izraeliták elkövettek a pusztában: "...nem gondoltak nagy szeretetedre, hanem engedetlenek voltak a tengernél, a Vörös-tengernél. De az ÚR megszabadította őket nevéért, hogy megismertesse hatalmát. ...De csakhamar megfeledkeztek tetteiről, nem bíztak tervében." (Zsoltárok 106:7b-8, 13)

Hihetetlen, hogy mennyire rossz volt az emlékezetük! Isten 10 csapást mért az Egyiptomban lakókra, csakis azért, hogy megmentse népét, és Izrael fiai néhány nappal később a Vörös tengernél már el is felejtették, mondván: "Mind meghalunk!" Elfelejtették mit tett értük Isten, ezt követően Isten csodát tesz, és kettéválasztja a tengert. Átsétálnak a túlsó partra, és azonnal elfelejtik ezt a csodát is és sírnak, hogy "Szomjan fogunk halni!" Isten csodával határos módon gondoskodik vízről. Az izraeliták pedig ezt is elfelejtik és panaszkodnak ismét: "Éhen fogunk halni!" Mindent elfelejtenek.

Ennek ellenére ne ítéljük őket el, mert pont ugyanezt csináljuk mi is. Amikor valamire várnunk kell, akkor úgy teszünk mintha Isten még sosem tett volna értünk semmit. Munkálkodott érted Isten a múltban? Persze hogy igen, és számíthatsz rá hogy megteszi holnap is, meg holnapután és azután is.

Ahelyett hogy elfelejtenéd, emlékezned kell Isten ígéreteire. Több mint 7000 van belőlük a Bibliában. Ha bármikor problémád van, keress egyet, például a 2 Timóteus 2:13-ban leírtakat: "Ha hűtlenek vagyunk, ő hű marad, mert ő magát meg nem tagadhatja." Az ígéretek pedig mindig nagyobbak, mint a problémák, amikkel szembenézel!

Lehet hogy Isten még azért nem teljesítette be egy ígéretét az életedben, mert rád vár. Rád vár, hogy megtanuld, hogy ne félj, ne idegeskedj, ne lankadj, ne felejts. Azt akarja hogy mindezt megtanuld mielőtt megajándékoz.

Isten mindent megtehet azonnal, de Ő nagyban nézi a képet. Azok a dolgok, amik késnek az életedben nem pusztítják el Isten célját, hanem betöltik azt az életedben.

"Áldjad, lelkem, az URat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!" (Zsoltárok 103:2)

Beszéljetek róla

  • Mit tett Isten az életedben, ami bizonyítja hűségét?
  • Hogyan formált Isten álmaid beteljesülésének késleltetésén keresztül?
  • Hogyan kell változtatnod a hozzáállásodon, amíg Isten várótermében vagy?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.05)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása