Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten irányít még akkor, is amikor a te terveid megrekedtek

2015. május 16. 03:00 - Lilla:)

"Ábrahám hitt Istenben, aki életre kelti a holtat és aki a semmiből alkot új dolgokat." (Róma 4:17. NLT fordítás)

Vannak bizonyos zsákutca-szavak az életben, mint a rák, válás, csőd, meddőség és munkanélküliség.

Honnan lehet tudni, hogy mikor kerülsz zsákutcába? Ismered biztos a helyzetet, amikor kicsúszik az irányítás a kezedből és semmit sem tehetsz ellene.

Amikor az ötös fázisban ragadsz és várod a szabadulást, emlékezned kell rá, mire képes Isten. A helyzet talán már nem a te irányításod alatt van, Isten viszont kézben tartja a dolgot. Amikor zsákutcába kerülsz, ne arra koncentrálj, hogy mire nem vagy képes! Fókuszálj arra, hogy mire képes Isten!

A Róma 4:17 azt mondja: "Ábrahám hitt Istenben, aki életre kelti a holtat és aki a semmiből alkot új dolgokat." (NLT fordítás).

Van két dolog, amire Isten képes, de te nem: életre keltheti a holtat és a semmiből teremthet valamit. Ha Isten fel tud támasztani egy halott embert, akkor újra tudja éleszteni a dugába dőlt karriert. Életet tud lehelni a tönkrement házasságba. Életre keltheti a halott álmokat. Életet lehelhet a pénzügyi zsákutcába is.

Ábrahám nem csak a pozitív gondolatokban hitt. Ajánlom mindenkinek a pozitív gondolkodást, mert mi lenne a másik alternatíva? A negatív gondolkodás nem működik. A pozitív gondolkodás viszont nem egyenlő a hittel. Ez két nagyon különböző dolog. A pozitív gondolkodás jól működik azokban a helyezetekben, amelyekben te irányítasz.

Azokban a helyzetekben azonban, ahol kicsúszik az irányítás a kezedből, a pozitív gondolkodás hasztalan. Akkor csak egy vágyálom. Nem változtat a helyzeten. Amikor olyan dolgokkal nézel szembe, amik nem a te irányításod alatt állnak, valami többre van szükséged, mint a pozitív hozzáállás. Istenbe vetett hitre van szükséged, mert Ő kézben tudja tartani a dolgokat, amikor te nem. Az életed nagy része a te irányításodon kívül áll, úgyhogy sokkal inkább szükséged van hitre, mint pozitív gondolkodásra.

A Biblia azt mondja a Lukács 18:27-ben: "Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges." Isten a lehetetlenre specializálódott. Ezt hívjuk csodának, és erre a te életedben is képes! Ő kész neked is szabadulást hozni a zsákutcáidból.

Beszéljetek róla:

  • Ma milyen zsákutcával nézel szembe? Még mindig hiszed, hogy Isten kézben tartja?
  • Miért bonyolult néha elfogadni, hogy nem a te kezedben van az irányítás?
  • Mit gondolsz, mi az eredménye az Istenbe vetett hitnek még a zsákutcákban is? Hogyan változtat ez meg téged? Hogyan változtatja ez meg a körülményeidet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.09)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása