Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mondd el másoknak, mit tett veled Isten

2015. május 24. 03:00 - Robin85

“Tanúim lesztek, és embereknek fogtok beszélni rólam mindenhol.” (ApCsel 1:8b NLT fordtás)

A leghatékonabb módja annak, hogy az emberek megtudják milyen hatalmas dolgokat tehet Isten az életükben, ha elmondod nekik az történeted Istennel amit az életedben végzett. Ez hozza el az igazi változást.

Jézus azt mondta az ApCsel 1:8-ban:

Jesus said in Acts 1:8, “Tanúim lesztek, és embereknek fogtok beszélni rólam mindenhol.” (ApCsel 1:8b NLT fordtás)
Amikor a "tanú" szót meghallom, mindig a bírósági tárgyalóterem jut eszembe. Ez a tökéletes kép arra, hogy Isten mire kér minket, ahhoz, hogy változást idézzen elő a világban. Nem kér minket arra, hogy ügyvédek legyünk, vitatkozva az ügy felett.Nem kér minket arra, hogy bírók legyünk, másokat megítélve. Azt kéri, hogy legyünk az ő tanúi.

Mit tesz a tanú? A tanú csak azt mondja: "Ezt és ezt láttam. Ezt és ezt hallottam." A tanú egyszerűen elmondja a dolgokat, amiket Istn tett az életében.

A barátok nem tartják magukban a barátaikról szóló jó híreket. Elmondod nekik a jó híreket, hogy miket tett Isten az életedben, hogy ez által az ő életükben is örökkévaló változás történjen.

Nem vagy biztos benne, hogy miként fogj hozzá? Itt van egy egyszerű terv: Írd le a történetedet és oszd meg a szűkebb baráti köröddel. Kezd megosztani a történetedet olyan emberekkel, akik közel állnak hozzád, ezáltal gyakorlatra tehetsz szert.Ezután Isten adni fog olyan lehetőségeket, hogy azokkal tudd megosztani a Jó Hírt, akinek igazán szüksége van rá, hogy hallja.

"Gyere és figyelj...és elmondom neked mit tett értem Isten.(Zsotárok 66:16 TEV)

A te életedben kinek kell, hogy hallja, mit tett veled Isten?

Beszéljetek Róla

  • Milyen félelmeid vannak a mások előtti tanúságtétellel kapcsolatban?
  • Miként változnak vagy tűnnek el a félelmeid, amikor azt olvasod, hogy elég a történetedet elmondani valakinek ahhoz, hogy beszélgetést kezdj az evangéliumról?
  • Mit gondolsz, miért fontos leírni a történetedet?

 

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.05.17.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása