Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Közösség: Isten védelme a bukás ellen

2015. május 21. 03:00 - Á. Bözse

"Egy embert, ha egyedül van, könnyen megtámadnak és legyőznek, de kettő együtt ellent tud állni és győzni képes. Ha hárman vannak, még jobb, mert a hármas fonál nem szakad el könnyen." (Prédikátor 4,12, NLT fordítás)

Ki az, aki odafigyel rád?

Szükséged van olyan emberekre, akik megvédenek, kiállnak érted,  megóvnak, segítenek megmaradni a jó úton és figyelmeztetnek. Mindannyiunknak szükségünk van erre, mert mindenkinek vannak vakfoltjai.

A Filippi 2,4 ezt mondja: "Nézzétek a másik érdekét is, ne csak a sajátotokét" (TEV ford). Ha egy olyan igeverset akarsz, ami szembefordul a mai kultúrával, hát ez az! Amerikában az általános nézet az, hogy minden "rólam" szól - az én szükségeimről, az én érdekemről, az én akaratomról, az én ambícióimról.

De a Biblia azt mondja, hogy egymással kellene törődnünk. Egy család vagyunk! Isten családjában testvérek vagyunk, tehát meg kellene védenünk egymást, és segíteni kellene egymásnak a helyes úton maradni.

Szeptember 11. óta sokkal éberebben vigyázunk egymásra. De tudtad, hogy van egy ellenséged, aki sokkal pusztítóbb a terroristáknál is? Igen! Van egy személyes ellenséged, aki ki nem állhat. A neve Sátán. Tönkre akarja tenni az életed,  le akarja rombolni a kapcsolataid, és le akar győzni.

Miért tenne ilyet? Mert nem bánthatja Istent. Amikor nem bánthatsz valakit, mit csinálsz? A gyermekein állsz bosszút. Sátán nem bánthatja Istent, ezért megpróbálja Isten gyermekeit bántani.

Amikor Sátán megtámad, nem egy kis piros ruhában és vasvillával jön és nem azt mondja, hogy "Hu!", hogy rád ijesszen. Hogyan teszi tönkre Sátán az életed? Például olyan szokásokon keresztül, amikkel nem tudsz felhagyni, olyan sérelmeken keresztül, amiket nem tudsz elengedni, vagy bizonyos problémákon és körülményeken keresztül, vagy olyan kapcsolatok által, amelyekbe belehasad a szíved.

A legtöbb keresztény azért válik legyőzötté, mert egyedül akar megküzdeni Sátánnal. Soha nem fogsz egyedül nyerni Sátán ellen. Szükséged van emberekre, akik odafigyelnek rád és segítenek.

Isten egy közösségbe akar helyezni minket, hogy ne bukjunk el. Találnod kell embereket, akik melletted állnak a nehéz időkben és ezt mondják: "Nem hagyjuk, hogy elbátortalanodj. Nem hagyjuk, hogy depressziós legyél. Nem hagyjuk, hogy aggódj. Itt vagyunk veled."

"Egy embert, ha egyedül van, könnyen megtámadnak és legyőznek, de kettő együtt ellent tud állni és győzni képes. Ha hárman vannak, még jobb, mert a hármas fonál nem szakad el könnyen." (Prédikátor 4,12, NLT ford.)

Beszéljetek róla:

  • Gondolj azokra az időkre, amikor szellemi támadás alatt voltál. Az egyedülléted hogyan befolyásolta azt, hogy mennyire voltál képes szembeszállni a kísértéssel?
  • Amikor úgy érzed, hogy Sátán elkezd támadni, mit tudsz tenni, hogy kihasználd a gyülekezeted vagy házi csoportod támogatását?
  • Hogyan tudod egy olyan barátodat vagy házi csoportban lévő testvéredet bátorítani és támogatni, akinek küzdelmei vannak a szellemi életében vagy az életében?

*(Daily Hope by Rick Warren — 2015. 05. 14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása