Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha nehézségekkel kell szembenézned, a közösség a biztonsági hálód

2015. május 22. 03:00 - hofgartekesnoemi

 „Örüljetek azokkal, akik örvendeznek, és sírjatok a sírókkal.”

(Rómaiakhoz írt levél 12:15, TEV fordítás)

Ha szenvedéssel találkozol az életed során, szükséged lesz olyan emberekre, akik veled sírnak.

Vannak helyzetek, amelyeken senkinek sem szabadna egyedül keresztülmenni. Senkinek nem volna szabad egyedül várakozni a kórházi folyosón, miközben valamelyik szerette élet és halál között lebeg. Egy nőnek sem szabadna egyedül várakoznia egy problémás terhesség laboreredményére. Senkinek sem kellene egyedül várnia a csatatérről érkező híreket. Senkit nem lehetne egyedül hagyni, amikor megáll a nyitott sír előtt. Senkinek sem lenne szabad egyedül töltenie az első éjszakát, miután a hitvese meghalt vagy elhagyta.  

Azonban az itt felsorolt dolgok közül valamelyik veled is meg fog történni, mert ez mert elkerülhetetlen. Lesznek tragédiák az életedben, kapsz majd rossz hírt, és összetörhet a szíved is. Csak az ostoba ember nem készül fel az életnek azokra a nehézségeire, amelyek biztosan bekövetkeznek majd. Most van itt az ideje annak, hogy kiépíts egy biztonsági hálót magadnak a barátaidból és a téged szerető emberekből.

Mi Isten biztonsági hálója? Egy hívő emberekből álló kis csoport. Nem kell, hogy százan legyenek, elég öt vagy hat ember, akik elkötelezettek feléd.

Volt egy ember, aki hét évvel ezelőtt érkezett a Saddleback Gyülekezetbe. Mindig a karzaton üldögélt, soha nem vett részt semmiben, nem csatlakozott semelyik csoporthoz, egyszerűen csak részt vett a dicsőítésben, és az istentisztelet után azonnal távozott. Egy nap infarktust kapott, és két hetet kórházban kellett töltenie. Én éppen távol voltam akkor, így csak a visszatérésem után hallottam erről. Amikor hazaengedték a kórházból, eljött, és ezt mondta: „Elmegyek ebből a gyülekezetből.” Mikor megkérdeztem, hogy miért döntött így, ezt válaszolta: „Mert barátságtalan. Amikor kórházban voltam, senki sem látogatott meg.” Amikor elment, arra gondoltam, hogy mindez az ő hibája.

Soha nem törődött senkivel, kizárólag magával. Senki nem érdekelte, nem beszélgetett senkivel. Soha nem vett részt semmiben, nem adott, nem osztott meg semmit. Amikor egy válsághelyzet adódott az életében, senki nem volt mellette, mert nem épített ki kapcsolatokat. Mindez az ő hibája volt.

Isten nem akarja, hogy mi is így éljünk. Az ő terve ez: „Örüljetek azokkal, akik örvendeznek, és sírjatok a sírókkal.” (Rómaiakhoz írt levél, 12:15 TEV fordítás)

Isten azt akarja, hogy az életünkben lévő nehéz és válságos helyzetekben barátok és segítőkész emberek vegyenek körül minket. Arra születtél, hogy az életed megoszd másokkal. Most kell megkeresned azokat, akik támogatnak az életben, akik örülnek a győzelmeidnek és veled sírnak a nehéz helyzetekben.

Beszéljetek róla

  • Mi tart vissza attól, hogy osztozz mások örömében vagy együtt sírj másokkal?
  • Mit gondolsz, egyes emberek miért nem akarnak időt fordítani arra, hogy kapcsolatokat építsenek ki a gyülekezetükön belül?
  • Az ismerőseid körében, a házi csoportodban vagy a gyülekezetedben ki az, akinek arra lenne szüksége, hogy támogasd és mellette legyél valamilyen küzdelmében? Mit fogsz tenni ma azért, hogy támogasd őt?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 05. 15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása