Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Együtt a küldetésben

2015. május 23. 03:00 - FodorImi

„Egymás mellet álltok egy hatalmas cél érdekében: hogy elmondjátok a jó hírt.” (Filippi 1:27, TLB fordítás)

Isten azért teremtett, hogy teljesíts egy küldetést. Isten azt akarja, hogy megoszd az ő szeretetét azokkal az emberekkel - barátaiddal, családtagjaiddal, munkatársaiddal -, akik még nem tartoznak Isten családjához.

Miért akarja ezt Isten? Mert Ő mindenkit a családjába akar vonni. Isten soha senkit nem teremtett úgy, hogy ne szerette volna és ne lett volna célja vele. Isten soha senkit nem teremtett úgy, hogy Jézus Krisztus ne halt volna meg érte. Ezért akarja Isten, hogy megosszuk a Jó Hírt.

Azonban nem vagy egyedül! Isten azt akarja, hogy másokkal együtt teljesítsd ezt a küldetést. A Filippi 1:27 ezt mondja: „Egymás mellett álltok egy hatalmas cél érdekében: hogy elmondjátok a jó hírt.” (TLB ford.)

Hogyan oszthatod meg barátaiddal, hogy Isten szereti őket? És hogyan teheted ezt más emberekkel együtt? A házi csoportodon vagy egy hívőkből álló kis csoporton keresztül.

Először is imádkozzatok együtt. Kérd meg a csoportod, hogy imádkozzanak azokért a barátaidért, akiknek még nincs élő kapcsolatuk Istennel. Senkit sem kényszeríthetsz, hogy szeresse Istent, de imádkozhatsz értük. Lehet, hogy a barátaid elutasítják az érveidet és meg sem hallgatják az okfejtésed, de az imáiddal szemben tehetetlenek, mert az egyenesen a szívüket célozza!

A Kolossé 4:3-ban ezt mondja a Biblia: „Imádkozzatok értünk, Isten adjon lehetőséget számunkra, hogy elmondhassuk az Ő üzenetét az embereknek.” (NCV ford.)

Amikor lehetőségért imádkozol, tudod, mi történik? Elkezded meglátni a lehetőséget mindenhol! Az ima a tudomásodra hozza. Amikor elkezdesz imádkozni a családodért, elkezded meglátni a szükséget a családodban. Amikor elkezdesz imádkozni a munkatársaidért, akkor elkezdesz törődni, foglalkozni is velük.

És ahogy kezded jobban megismerni az embereket, esetleg rájössz, hogy van közös érdeklődési körötök, és ezen keresztül lehetőség nyílik majd arra, hogy megoszd velük az evangéliumot.

Mielőtt megoszthatnád másokkal a jó hírt, kapcsolatot kell kiépítened velük. Mik a közös tapasztalataitok, érdeklődésetek vagy szükségeitek? Beszéljétek meg a csoportban egymással, mit szerettek csinálni, aztán kérdezzétek meg: Kit ismerünk, aki szintén szereti ezeket, de még nem hívő? Kit hívhatunk meg, hogy csatlakozzon hozzánk?

A Saddleback Gyülekezetben van egy kis csoport, amelyiknek minden tagja San Diego Chargers (profi amerikai futballcsapat) rajongó. A csoport minden tagja az egész idényre szóló bérletet vásárolt a Chargers meccseire. Aztán összeadtak egy kis pénzt, és vásároltak még két plusz bérletet. Minden alkalommal, amikor meccsre mennek, két új embert visznek magukkal. Elmennek, együtt élvezik a meccset, és a végén megkérdezik: „Tetszett, jól érezted magad? Ugyanez a csoport csütörtök este Bob házában találkozik, van kedved csatlakozni hozzánk?”

Isten fog adni ehhez hasonló lehetőségeket és ötleteket. Kezdjetek el imádkozni ezért a csoportban, és vegyétek észre, kik azok körülöttetek, akikkel együtt szolgálhattok.

Beszéljetek róla:

  • Milyen előnyei vannak, ha az evangelizációt csoportban végzitek?
  • Mennyire lehet más az emberek reakciója, ha akkor hívod el őket a gyülekezetbe vagy a  házi csoportba, amikor egy számukra ismerős és kellemes környezetben vagytok?
  • Ki az a családtagjaid, a barátaid vagy munkatársaid közül, akivel kapcsolatban Isten arra vezet, hogy imádkozz érte? Honnan tudnád őt (vagy őket) még jobban megismerni a közös érdeklődési körötökön keresztül?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 05. 16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása