Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változáshoz őszinte közösségre van szükség

2015. május 30. 03:00 - Lilla:)

"Mivel hallottatok Jézusról és megtanultátok az igazságot, ami tőle jön, vessétek le a régi, bűnös természeteteket és eddigi életmódotokat, amit megrontott a testi vágy és a csalás. Ehelyett engedjétek, hogy a Szent Szellem megújítsa gondolataitokat és hozzáállásotokat. Vegyétek fel az új természetet, hogy Istenhez hasonlóan igazak és szentek legyetek. Hagyjátok hát abba a hazudozást. Mondjuk el szomszédainknak az igazságot, mert mindannyian ugyannak a testnek vagyunk részesei."

(Efézus 4:21-25, NLT fordítás)

Ahhoz, hogy változtatni tudj az életedben lévő hibákon, szükséged van olyan emberekre, akik megmondják neked az igazat. Önmagad jóvoltából nem leszel jobban; szükséged van másokra is az életedben. Szükséged van támogatásra. Szükséged van egy kis csoportra. A változáshoz őszinte közösségre van szükség.

Van néhány dolog az életedben, amit sosem leszel képes megváltoztatni saját erőből, ezek főleg életed legnagyobb nehézségei, amelyekről senkinek sem akarsz beszélni.

Sosem jutsz túl azokon a dolgokon, amíg meg nem osztod valakivel. Nem kell elmondanod mindenkinek. Csak egy embert kell találnod, aki bízik benned és te is megbízol benne - valaki, aki megbízható, feltétel nélkül szeret, nem ítélkezik és imádkozik érted. Az érzelmeid feltárása a gyógyulás kezdete.

Nem az a kis csoport, amikor másokkal felszínes időt töltesz, mindenki "jól van" vagy "minden nagyszerűen megy". El kell jutnod egy olyan érettségi szintre a kis csoportodban, ahol mered azt mondani: "Durva hetem volt. Nehéz az élet. Ez történt."

"Tehát hagyjátok abba a hazudozást. Mondjuk el szomszédainknak az igazságot, mert mindannyian ugyannak a testnek vagyunk részesei." (Efézus 4:25, NLT fordítás)

Ha hívő vagy, ezzel egy időben tartozol is valahova. Isten családjához tartozol és minden egyes hívő hozzád tartozik. Addig nem változhatsz meg, amíg nem tartozol valahova. Nem válhatsz azzá, akivé Isten akar tenni, amíg nem egy olyan csoporthoz tartozol, amely mély és őszinte közösség. Hagyj fel a hamissággal! Beszélj a szomszédoddal! Mondd el a barátodnak az igazat, mert egymáshoz tartozunk!

Ha komolyan változtatni szeretnél szíved legmélyebb csalódásain, életed legnagyobb hibáin, szembe kell nézned az őszinteség miatti félelmeddel. Abba kell hagynod a hamisságot. Igazinak kell lenned.

Eldöntheted, hogyan éled le az életed: úgy csinálsz, mintha minden rendben lenne. Semmi sincs azonban rendben addig, amíg úgy csinálsz, mintha minden rendben lenne. Nem leszel jobban, nem gyógyulsz meg, nem tudsz leszámolni azzal a területtel, ami zaklat egészed addig, amíg nem osztod meg valakivel.

Beszéljetek róla:
- Hogyan jellemeznéd a kiscsoportodat átláthatóság szempontjából? "Igaziak" vagytok egymás számára?
- Mi a következménye annak, hogy úgy csinálsz, mintha minden rendben lenne? Hogy érzed magad?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása