Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha másokat szolgálsz, Istent szolgálod

2015. június 05. 03:00 - magyarosijulia

„Tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek.” (Filippi 2:2, NLT fordítás, második kiadás)

Csak egyetlen útja van az Úr szolgálatának: ha másokat szolgálsz. Minden alkalommal, amikor a tehetséged, időd, energiád és forrásaid más emberek hasznára fordítod, szolgálod őket.

De Isten nem azt akarja, hogy egyedül szolgálj!. A Filippi 2:2-ben ez áll: „Tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek.” (NLT fordítás, második kiadás). Miért akarja ezt Isten? Miért nem szolgálhatod őt egymagad?

  1. Mert egy család vagyunk. Az 1Kor 3:9 ezt mondja: „Egymás munkatársai vagyunk Isten szolgálatában.” Ha Isten családjában vagy, az Úr azt akarja, hogy boldogulj a család többi tagjával is, sőt,valójában jobban érdeklik a szolgálatod közben kialakuló kapcsolataid, mint maga a szolgálat. Arra szeretne tanítani, hogy megtaláld a helyed az Isten családjában.
  2. Mert szükségünk van egymásra. Szükségünk van a másikra a szolgálatunk során, hiszen egyikünk sem rendelkezik minden talentummal, vagy minden ajándékkal. Szándékosan teremtett minket ilyenné az Úr: szükségem van rád, neked is rám – szükségünk van egymásra. „Mindannyian megtalálhatjuk a feladatunkat és jelentőségünket, mint Krisztus testének egy-egy tagja. Egy levágott ujjként, vagy lábujjként azonban nem vinnék sokra.”(Róma 12:5, MSG fordítás).  
  3. Mert többre tudunk jutni. A Préd 4:9 ezt mondja: ”Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van." A csapatmunka megsokszorozza a hatékonyságunkat.

Az Úr olyan utakon tud használni téged, amelyeken soha nem vártad. Talán azt kérdezed: „Mi van nekem, amit felajánlhatok?” Egymagad nem tudsz eleget tenni, jól lehet, vannak a birtokodban értékes dolgok. Ezért van szükséged másokra az életed során. Isten használni akar téged, de egy olyan csapat tagjaként, amelyben mindenki segíti a másikat.

Isten alkotott bennünket, így hát akkor érezzük a legjobban magunkat, amikor egy olyan csapat tagjai vagyunk, amely az ő Királysága érdekében tevékenykedik. A csapatmunka közelebb visz minket egymáshoz, hatékonyabbak és boldogabbak leszünk. A leggyorsabb útja annak, hogy a közösséged tagjait közelebb vidd egymáshoz, a közös szolgálat. Amikor egy örök cél miatt gyűltök egybe, az megállíthatatlan csapattá tesz benneteket – nagyszerű dolgokat tudtok elérni Istenért.

Beszéljetek róla:

  • Miért fontos, hogy az egyházon kívüli emberek lássák, hogy a közösségek tagjai egységben és örömben szolgálnak együtt?
  • Érezted valaha magányosnak magad a szolgálatodban? Hogyan hat az érzelmeidre ha csapatban szolgálsz, és hogyan, ha egyedül?
  • Mit akar Isten elérni általad? Hogyan tudsz jobban törekedni erre azáltal, hogy másokkal dolgozol együtt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.29)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása