Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Milyen legyen a szíved, amikor adakozol?

2015. június 10. 03:00 - magyarosijulia

„Mindannyian el kell döntsétek a szívetekben, hogy mennyit akartok adni. És ne vonakodva adjatok, se nyomás hatására, mert Isten azt az embert szereti, aki örömmel ad.” (2Kor 9,7 - NLT fordítás)

Hogyan lehet az adakozáshoz való hozzáállásod olyan, amilyet Isten szeretne? Minden a szívedben kezdődik. Istent sokkal jobban érdekli az, hogy mennyire vagy hajlandó adni, mint a vagyonod. Őt az érdekli, mi történik a szívedben, amikor elhatározod, hogy adakozol.

A Biblia azt írja a 2Kor 9,7-ben: „Mindannyian el kell döntsétek a szívetekben, hogy mennyit akartok adni. És ne vonakodva adjatok, se nyomás hatására, mert Isten azt az embert szereti, aki örömmel ad.” (NLT ). Ez az igevers konkrétan négy dolgot említ azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen a szívünk és a hozzáállásunk, amikor adakozunk:

  1. Adakozz meggondoltan. Ne egy hirtelen döntés alapján adj! Akkor adakozol szellemből, amikor átgondolod, imádkozol ezzel kapcsolatban, és úgy döntöd el. Miért? Mert az életben mindent megtervezünk, ami fontos számunkra. Isten azt szeretné, hogy az adakozás fontos és jelentőségteljes legyen az életedben.
  2. Adakozz lelkesen. Ne mond azt, hogy muszáj adnod, mert különben Isten lesújt rád, se bármi ehhez hasonlót. Adj úgy, hogy tudod, hogy Isten valami nagy dolgot végez el a szívedben, amikor nagylelkűvé tesz.
  3. Adakozz önként. Amikor úgy érzed, hogy más emberek nyomást akarnak rád gyakorolni, hogy adj, akkor ne adj. Azt az adakozást nem áldja meg Isten. Azonban ha érzed, hogy Isten indít, akkor tedd is meg!
  4. Adakozz örömmel. Adj vidáman! A görögben az adakozás szónak még túláradó jókedv jelentése is van. Isten azt szeretné, ha örülnél, amikor Neki vagy másoknak adsz.

Néha nehéz derűsnek lenni, amikor Isten adakozásra indít. Amikor így érzel, emlékeztesd magad arra, hogy Isten jó munkát végez ilyenkor a szívedben.

Miért legyünk nagylelkűek? Mert a nagylelkűség

  • közösséget épít,
  • legyőzi az anyagiasságot,
  • erősíti a hitet,
  • befektetés az örökkévalóságba,
  • számunkra is áldást hoz, és
  • Istenhez tesz minket hasonlóvá.

 

 Beszéljetek róla:

  • Milyen adakozással kapcsolatos terved van?
  • Hogyan tudsz különbséget tenni adakozáskor a külső nyomás és Isten indíttatása kötött?
  • Hogyan tudsz példát mutatni a jókedvű adakozásban a családodnak?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 06. 03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása