Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kinek szolgálsz: Istennek vagy a pénznek?

2015. június 11. 03:00 - mintyovanviki

„Senki sem szolgálhat két úrnak. Vagy gyűlölöd az egyiket és szereted a másikat, vagy odaszánod magad az egyiknek és megveted a másikat. Nem tudjátok Istent is és a pénzt is szolgálni.” (Máté 6:24, NIV fordítás)

Egyetértesz velem abban, hogy egy materialista kultúrában élünk? Az emberek célja az, hogy mindig több, több és több legyen nekik. És amikor már majdnem sikerül lépést tartani másokkal, akkor azok vagy újabb kölcsönt vesznek fel - hogy kifizessék az előző kölcsönük tartozásait -, vagy esetleg magáncsődöt jelentenek. Vagy gondoljunk arra, amikor mindened megvan, mégis, egy karácsony előtt megjelenő hirdetés hatására azt gondolod, hogy anélkül a bizonyos dolog nélkül egyszerűen nem tudsz élni.

 Nagyon nehéz a fontos dolgokat szem előtt tartani akkor, amikor egy olyan társadalomban élsz, amiben minden a ”dolgok megszerzéséről” szól.  Az a nyerő, aki a legtöbbet tudja megszerezni, igaz? Nem! Mert aki sokat szerez magának, annak is meg kell halnia egyszer. Mindenki meghal függetlenül attól, hogy sok vagy kevés dolgot szerzett az életében.  

Az anyagiasság egyetlen ellenszere a bőkezűség. Minden alkalommal, amikor nagylelkű és bőkezű vagy, szellemi győzelmet aratsz, és a szíved állapota is jobb lesz. Minden alkalommal, amikor bőkezű vagy,  megtöröd az anyagiasság hatalmát az életedben. Miért? Mert az anyagiasság a dolgok megszerzéséről szól – még, még, még többet akarunk! Ilyen az ember természete, megszerezni és birtokolni akar. Isten azt mondja, hogy minden alkalommal, amikor bőkezű vagy, megtöröd és legyőzöd az anyagiasságot az életedben.

Ha vannak gyermekeid, azok is kell, hogy lássák, hogy adsz. Kell, hogy lássák, hogy nagylelkű és bőkezű vagy, mert sehol máshol nem fogják tudni ezt megtanulni. Tegyél meg mindent azért, hogy jó példa legyél számukra ezen a téren, és hogy ők is megtanulhassanak nagylelkűnek és bőkezűnek lenni.

A Biblia a Máté 6:24-ben ezt mondja: „Senki sem szolgálhat két úrnak. Vagy gyűlölöd az egyiket és szereted a másikat, vagy odaszánod magad az egyiknek és megveted a másikat. Nem tudjátok Istent is és a pénzt is szolgálni.” (NIV ford.) Fontos, hogy az igevers nem azt mondja, hogy nem kellene vagy nem szabadna mindkettőt szolgálni, hanem azt, hogy nem tudjuk mindkettőt szolgálni. Mert lehetetlen. Nem lehet két első számú dolog az életedben. Választanod kell, hogy melyik a legfontosabb.

Válaszd a bőkezűséget, és más lesz a kapcsolatod az emberekkel és Istennel is. És miközben tanulod, hogyan legyél olyan nagylelkű és bőkezű, mint amilyen Isten is veled, meg fogsz változni - először belül, aztán kívül is.

Beszéljetek róla:

  • A pénzügyeid melyik területén érzed a legnagyobb függőséget?
  • Hogyan tudsz példát mutatni a gyermekeidnek abban, hogy bőkezű, de ugyanakkor alázatos is vagy?
  • Mikor és hogyan tapasztaltad meg eddig, hogy Isten bőkezű volt veled?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 06. 04.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása