Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor terelőúthoz érsz, ne add fel!

2015. június 18. 03:00 - Á. Bözse

"Isten mindig éber, állandóan figyeli azokat, akik teljesen elkötelezték magukat neki." (II. Krónikák 16,9 MSG)

Amikor Isten ad neked egy küldetést, biztos lehetsz benne, hogy a megvalósítása közben késedelmekbe, nehézségekbe, terelőutakba, és zsákutcákba fogsz futni. Ezek az élet természetes velejárói. De felkészülhetsz rájuk.

Például, ha valakinek, hát Noénak lett volna oka elbátortalanodni. Tudod, hogy meddig tartott Noénak megépíteni a bárkát? 120 évig. Képes lennél 120 évig dolgozni egy projekten úgy, hogy a környezetedben senki mástól nem kapsz egy szó bátorítást sem?

Noé bízott Istenben. És amikor meghallotta Isten figyelmeztetését a jövőjével kapcsolatban, hitt neki, még akkor is, amikor semmi jele nem volt az özönvíznek. Lefogadom, hogy nagyon sok olyan nap telt el, amikor Noénak nem volt kedve dolgozni, de 43 800 napig ugyanarra a helyre ment, és dolgozott. Soha nem adta fel.

Te se add fel az álmodat! Ne add fel a házasságodat! Ne add fel az egészségedet! Ne, ne, ne add fel! Isten mindent kézben tart. Még nem olvastad az életed utolsó fejezetét. Isten már megírta, de te még nem olvastad el.

A Biblia azt mondja: "Isten mindig éber, állandóan figyeli azokat, akik teljesen elkötelezték magukat neki" (II. Krónikák 16,9 MSG). Isten olyan embereket keres, akik elkötelezték magukat mellette és az ő terve mellett, és így megáldhatja őket.

Nem akarsz egy lenni ezek közül az emberek közül? Akkor ne add fel!

Beszéljetek róla

  • Mi az az Isten-méretű álom, amit éppen feladtál volna, mert nehézségek adódtak, és úgy tűnt késik a beteljesedése?
  • Hogyan növekedtél szellemileg a terelőutak és a késlekedések miatt az életedben?
  • Hogyan szeretnéd, hogy Isten megáldjon téged, miközben teljesen elkötelezed az életed mellette?

*(Daily Hope by Rick Warren — 2015.06.11)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása