Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Életedet a gondolataid formálják

2015. június 25. 03:00 - mintyovanviki

„Vigyázz, hogyan gondolkodsz! Az életedet a gondolataid formálják!” (Péld 4:23, TEV fordítás)

submaster_business_promotion1_feature_image.jpg

Istent sokkal jobban érdekli az, hogy megváltoztassa a gondolkodásmódodat, mint hogy a körülményeid.

Azt várjuk Istentől, hogy elvegye a problémáinkat, fájdalmainkat, szomorúságunkat, szenvedéseinket és betegségeinket. De Isten elsősorban rajtunk akar dolgozni, mert az átformálódás nem fog megtörténni mindaddig, amíg a gondolkodásmódunk meg nem újul, amíg a gondolataink el nem kezdenek megváltozni.

Miért ennyire fontos, hogy megtanuljuk irányítani a gondolkodásunkat? Engedd meg, hogy három okot is adjak rá.

Irányítsd a gondolataidat, mert a gondolataid irányítják az életedet. A Péld 4:23 azt írja: „Vigyázz, hogyan gondolkodsz! Az életedet a gondolataid formálják!” (TEV fordítás). Gondolataidnak hatalmas képessége van arra, hogy átformálják az életedet jó vagy rossz irányba. Például, lehet, hogy elfogadtál gyermekkorodban olyan gondolatokat, amelyeket rólad mondtak: „Semmirekellő vagy! Nem számítasz!”. Ha elfogadtad ezt a gondolatot, még ha rossz gondolat is, alakította az életedet.

Irányítsd a gondolataidat, mert az elme a bűn csatatere. Minden kísértés az elmédben történik. Pál a Római levél 7:22-23-ban ezt mondja: „Szeretem Isten akaratát követni az új természetemmel, de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével. Az elmémben Isten engedelmes szolgája akarok lenni, mégis a bűn rabságában találom magam.” (TLB fordítás).

Az egyik ok, amiért mentálisan elfáradsz, hogy a nap 24 órájába csata van az elmédben. Ez elgyengít, mert ez egy kemény csata, és azért kemény csata, mert az elméd a legnagyobb vagyonod. A Sátán igényt tart a legnagyobb vagyonodra!

Irányítsd a gondolataidat, mert ez a kulcs a békéhez és a boldogsághoz. Az irányítatlan elme feszültséghez vezet, az irányított elme viszont nyugalomhoz vezet. Az irányítatlan elme konfliktusokhoz vezet, míg az irányított elme a magabiztossághoz. Az irányítatlan elme stresszessé tesz. Amikor nem próbálod meg irányítani és kézben tartani a gondolataidat, hatalmas mennyiségű stressz kerül az életedbe. De az irányított elme kitartáshoz, biztonsághoz és békességhez vezet.

„Ha a bűnös természet vezeti az elméteket, az halálhoz vezet, de ha a Lélek irányítja a gondolataitokat, élet és békesség lesz.” (Róma 8:6, NLT fordítás, második kiadás).

Beszéljetek róla:

  • Milyen Istennek tetsző gondolatokkal töltöd meg az elmédet? Milyen Istennek nem tetsző gondolatokkal töltöd meg az elmédet?
  • Hogyan tudod a gyakorlatban irányítani a gondolataidat?
  • Milyen szerepet játszik az Ige a gondolataid irányításában?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása