Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Készíts lelki növekedési naplót

2015. július 04. 03:00 - FodorImi

 

„Életbevágóan fontos erősen kapaszkodnunk abba, amit hallottunk, hogy el ne sodródjunk.” (Zsidók 2:1 – MSG fordítás)

 

 

 

 

 

 Amint növekedsz a lelki érettségben, együtt kell munkálkodnod Istennel ebben a folyamatban.

Ennek egyik módja, hogy elhiszed, Isten dolgozik az életedben akkor is, ha te ezt nem érzed. A lelki növekedés néha lassú, lépésről lépésre történő fárasztó munka. A fejlődés pedig folyamatos lesz. A Biblia azt mondja, „A földön mindennek megvan a maga ideje, a saját időszaka.” (Prédikátor 3:1 – CEV fordítás)

Ugyanígy vannak időszakok a lelki életedben is. Néha vannak rövid, intenzív, virágzó növekedési szakaszok (tavasz), melyeket aztán a stabilizáció, a megszilárdulás és a próbák szakaszai követnek (eső és tél).

Mi van azokkal a hibákkal, szokásokkal, sebekkel, melyektől megszeretnél szabadulni a csodák által? Jó dolog a csodákért imádkozni, de ne légy csalódott, ha a válasz egy folyamatos változás által jön.  Az idők során egy lassú, folyamatos vízáramlás kivájja a legkeményebb sziklát is. A hatalmas kövek kicsi kavicsokká válnak. Az idők során egy kicsi csíra hatalmas, 100 méter magas kaliforniai óriásfenyővé nőhet. 

Készíts egy jegyzetfüzetet vagy naplót a leckékről, melyeket megtanultál. Ez ne a napi eseményekről szóljon, hanem arról, amit tanultál. Írd le a benyomásaidat, az élet tanulságokat, amit Isten tanít önmagáról, rólad, az életről, a kapcsolatokról vagy bármi másról. Írd le ezeket, hogy később átnézhesd, hogy emlékezz rájuk, és átadd a következő nemzedéknek. (Zsoltárok 102:19; 2Tim 3:14)

Az ok, amiért újra kell tanulnunk a leckéket, az, hogy elfelejtjük őket. A lelki naplód visszanézésével elkerülhetsz rengeteg szükségtelen fájdalmat és bánatot. A Biblia mondja, „Életbevágóan fontos erősen kapaszkodnunk abba, amit hallottunk, hogy el ne sodródjunk.” (Zsidók 2:1 – MSG fordítás)

Beszéljetek róla

  • Hogyan látod növekedésed a lelki érettségben, az elmúlt hónapban? Az elmúlt évben?
  • A lelki növekedésed milyen időszakában vagy éppen most?
  • Milyen módokon készíthetsz lelki növekedési naplót toll és papír használata nélkül?

* (Daily Hope by Rick Warren – 2015.06.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása