Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kitakarítod a házat mielőtt megjön a takarítónő?

2015. július 08. 03:00 - magyarosijulia

„Isten abban mutatta meg hatalmas szeretetét irántunk, hogy amikor még bűnösök voltunk, elküldte Krisztust, hogy meghaljon érettünk.” (Róma 5:8, NLT fordítás).

Minden, amit Jézus érted tett, szeretetből tette. A Biblia azt mondja, Isten azért teremtett, hogy szeressen téged. Az egyetlen ok, amiért életben vagy, amiért teremtettél, hogy szeressen az Isten.

Isten nem csak mondta, hogy szeret, hanem meg is mutatta. A Biblia azt mondja: „Isten abban mutatta meg hatalmas szeretetét irántunk, hogy amikor még bűnösök voltunk, elküldte Krisztust, hogy meghaljon érettünk.” (Róma 5,8 NLT fordítás, második kiadás). Azt írja, amikor még bűnösök voltunk, tehát még mielőtt ismerted volna Istent, mielőtt még tudtad volna, hogy szüskéged van Rá az életedben, Jézus meghalt érted.

Van egy tévhit, amely azt mondja, hogy meg kell tisztítanod a cselekedeteidet, mielőtt Istenhez mennél: „Össze kell szedjem magam! Van egy pár dolog az életemben, amit rendbe kell rakjak előbb, és utána mehetek Istenhez.”

Ez olyan, mintha megmosnád a fogad mielőtt fogorvoshoz mész, vagy elmosnád az edényeket mielőtt a mosógatógépbe teszed, vagy összeszeded a házat, mielőtt a takarítónő odaér.

Isten figyelmeztet: „Ne, ne! Nem kell megtisztítanod a cselekedeteidet, csak hozz mindent ide elém! Hozd elém minden problémádat. Nálam minden választ megtalálsz. Jöjj, úgy, ahogy vagy!”

A Biblia azt írja: „Megmenekülsz, ha őszintén mondod, hogy Jézus az Úr, és ha teljes szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból. Isten elfogad és megment, hogyha őszintén elhiszed ezt és elmondod másoknak.” (Róma 10:9-10, CEV fordítás).

Isten nem azt kéri, hogy olyasmit ígérj, amit nem tudsz betartani. Isten azt kéri, hogy elhidd az ígéretet, amit egyedül Ő tud betartani.

Beszéljetek róla:

  • Melyek azok a dolgok, melyekben próbáltál rendet rakni, mielőtt Istenhez fordultál?
  • Szerinted hogy érzi magát Isten, ha a saját alkotása visszautasítja?
  • Mit jelent számodra, hogy Isten elfogad úgy, ahogy vagy?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.01)

Szólj hozzá!
Címkék: Isten szeret

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása