Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem állíthatod meg, hogy Isten szeressen téged!

2015. július 16. 03:00 - Á. Bözse

“Azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.” (1Jn 4,19)

Isten képmására lettünk teremtve, hogy két dolgot tegyünk a Földön: megtanuljuk szeretni Istent és megtanuljuk szeretni az embereket. Az élet minden tekintetben a szeretetről szól.

De a szeretet Istennel kezdődött. Ő szeretett minket előbb, és ez ruházott fel minket azzal a képességgel, hogy másokat szeretni tudjunk. A Biblia azt mondja az 1Jn 4,19-ben: “Azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.”

Az egyetlen ok, hogy tudod Istent vagy bárki mást szeretni, hogy Isten előbb szeretett téged. Meg is mutatta ezt a szeretetet azzal, hogy elküldte Jézus Krisztust a földre, hogy meghaljon érted. Megmutatta ezt a szeretetet azzal, hogy megalkotott téged. Megmutatta ezt a szeretetet azzal, hogy mindent, amid van az életben, Ő adta neked, mert minden Isten szeretetének ajándéka.

Ahhoz, hogy másokat szeretni tudjunk, és hogy nagyszerűen tudjunk szeretni, először meg kell értenünk és éreznünk, hogy Isten mennyire szeret minket. Nem csak beszélni akarunk a szeretetről, olvasni vagy vitatkozni róla, hanem szükségünk van Isten szeretetének megtapasztalására.

El kell jutnunk ahhoz a naphoz, amikor végre tökéletesen megértjük, hogy Isten milyen teljességgel és feltétel nélkül szeret minket. Biztosnak kell lennünk abban az igazságban, hogy nem tudjuk meggátolni, hogy Isten szeressen minket.

Ha egyszer biztosak vagyunk Isten feltétlen szeretetében, rengeteg negatív dolgot elfelejthetünk, amit emberekről gondoltunk. Nem leszünk olyan mérgesek, amilyenek voltunk, és képesek leszünk úgy szeretni másokat, ahogyan Isten szeret minket.

Beszéljetek róla:

  • Gondoljátok végig:
    • Kinek van szüksége arra, hogy türelmesebb legyél hozzá?
    • Kinek van szüksége több időre tőled?
    • Kinek kell megbocsátanod?
    • Kinek van szüksége az irgalmasságodra és a kegyességedre?
  • Mit tehetsz azért, hogy jobban megértsd Isten irántad való szeretetét?
  • Hogyan fejezte ki Isten a szeretetét irányodban?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.09.)

Szólj hozzá!
Címkék: szeretet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása