Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért szeret Isten még a rossz napjaidon is?

2015. július 18. 03:00 - FodorImi

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3:16)

Isten annyira szeret téged, hogy elküldte Jézust a szeretet üzenetével egy 'szeretet küldetésre'. A Biblia nem azt mondja, hogy Isten tud szeretni, hanem hogy Isten maga a szeretet.

Isten teremtette az egész világegyetemet. Ő teremtette a bolygónkat, Ő teremtette az emberi fajt, és Ő teremtett téged - azért, mert szeret.

Mondhatjuk úgy is, hogy azért élsz, mert Isten az Ő szeretete tárgyaként megteremtett. Azért teremtett, hogy szerethessen, és hogy te is szerethesd Őt. Isten irántad való szeretete az oka annak, hogy most ver a szíved és lélegzel.

A jó hír az, hogy Isten épp úgy szeret téged a jó napjaidon, mint a rossz napjaidon. Isten szeret téged akkor is, amikor érzed, és akkor is, amikor nem érzed a szeretetét. Ő szeret téged, függetlenül attól, hogy te úgy gondolod, hogy kiérdemled az Ő szeretetét vagy sem.

Bárhogyan is próbálnád, semmit sem tehetsz, amivel meg tudnád akadályozni, hogy Isten szeressen téged. Mert Isten szeretete az Ő jellemén alapul, és nem azon, amit teszel, mondasz vagy érzel.

Isten annyira szeret téged, hogy elküldte az egyetlen fiát, Jézust ebbe a világba „hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3:16)

Amikor Jézus kitárta karját olyan szélesre, amilyen széles a kereszt volt, ezzel azt mondta: „Ennyire szeretlek téged! Annyira szeretlek, hogy az már fáj nekem. Annyira szeretlek, hogy meghalok érted, hogy ne kelljen nélküled élnem.”

Isten szeretete emberi értelemmel felfoghatatlan, ezért nehéz megértenünk a 'szélességét, hosszúságát, magasságát és mélységét' Isten irántunk való szeretetének. (Efézus 3:17-19)

Beszéljetek róla

  • Mivel Isten a szeretet, milyen mértékben van jelen az ő szeretete a kapcsolataidban? Hogyan fejezed ki az Ő szeretetét a kapcsolataidban?
  • Mi az a dolog, amit korábban tettél és amivel összefüggésben nehéz elhinned, hogy Isten annak ellenére is szeret?
  • Mennyire tartod fontosnak, hogy érezd Isten szeretetét, különösen a rossz vagy nehéz napokon?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása