Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kegyelme a nehézségek között is folytatódik

2015. július 25. 03:00 - Lilla:)

"A fájdalmam és a hontalanságom gondolata keserű méreg. Folyton erre gondolok és a lelkem depressziós. A remény visszatért, amikor eszembe jutott ez az egy dolog: a nem halványuló szeretete és kegyelme még mindig árad, friss mint a reggel, biztos mint a napsütés. Az Úr az egyetlen amim van és benne reménykedem." (Jeremiás siralmai 3:19-24. TEV)

Amikor a világod darabokra hullik, nagyon egyszerű a fájdalomra, a problémákra, a nyomásra és a nehézségekre összpontosítani. Ez a természetes válaszreakció. A biblikus válasz azonban az, hogy fókuszálj Isten szeretetére.

Akkor is ha mérges vagy Istenre, emlékeztetned kell magad arra, hogy ő mennyire szeret téged. Figyelj az ő feltétel nélküli szeretetére. Emlékezz rá, hogy nem tudsz olyat tenni, ami miatt ő ne szeretne. Panaszkodhatsz neki, ordibálhatsz vele, de akkor is örökké fog szeretni.

Ezt a biblikus hozzáállást láthatod Jeremiás életében is a Jeremiás siralmai 3:19-24-ben. Jeremiás egyszer csak már nem a saját fájdalmára kezd el figyelni: "A fájdalmam és a hontalanságom gondolata keserű méreg. Folyton erre gondolok és a lelkem depressziós." (TEV). Jeremiást felemésztette a körülötte történt pusztítás; ez töltötte meg a gondolatait és tette elkeseredetté, depresszióssá.

Ha megakarod változtatni az életed, változtatnod kell a gondolataidon. Ez tette tehát Jeremiás is. Láthatjuk a szellemi változást a következő versben: "A remény visszatért, amikor eszembe jutott ez az egy dolog: a nem halványuló szeretete és kegyelme még mindig árad, friss mint a reggel, biztos mint a napsütés. Az Úr az egyetlen amim van és benne reménykedem."

Isten szeret téged. Ő nem egy kiengesztelhetetlen szigorú szülő. Ő nem egy elszúrt, tökéletlen szülő gyengeségekkel és hibákkal. Ő Isten - az örökkévaló, mindentudó, hibátlan Isten, aki azért teremtett téged, hogy szeressen és sose hagyjon el.

Szóval, amikor úgy érzed, hogy minden elveszett, ne arra koncentrálj, hogy mi veszett el, hanem kezdj el arra összpontosítani, ami megmaradt: Isten és az ő feléd irányuló szeretete.

Beszéljetek róla:
- Milyen módokon láttad megnyilvánulni Isten szeretetét és kegyelmét az életedben?
- Mi az a néhány gyakorlati lépés, amivel segíteni tudsz a gondolataid megváltoztatásán, hogy Isten szeretetére összpontosíts?
- Mit gondolsz, miért engedi Isten, hogy átessünk veszteségeken és fájdalmakon?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015. 07. 18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása