Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan segít Isten abban, hogy élvezd az életet?

2015. július 26. 03:00 - sema22

"Parancsold meg azoknak, akik itt a jelenvaló világban gazdagok, hogy ne legyenek arrogánsak, és ne bízzanak a vagyonukban, ami olyan nagyon bizonytalan, hanem bízzanak Istenben, aki bőségesen megad nekünk mindent, ami az élet élvezéséhez szükséges." (1 Tim. 6:17, NIV fordítás)

 

o-life-change-facebook.jpg

Lehet, hogy most nagy nyomás nehezedik rád betegség, a munkád, a gazdaság, vagy egy kapcsolat miatt, Isten azonban továbbra is azt szeretné, hogy leld meg az örömödet az életben. 

Nem szeretné, ha vidámság nélkül élnél. Máté apostol, aki három évet töltött Jézussal ezt írta: "Az ember fia eljött, és élvezte az életet" (Máté 11:19a, Phillips fordítás)

Keresztényként örülhetsz az életnek, mert tiszta a lelkiismereted. Élvezheted az életed, mert Isten szeretetében biztonságban vagy. Vidám lehetsz, nevethetsz a gyülekezetben. Élvezheted a barátok és a család társaságát. 

Sajnos sokan vannak, akik azért nem akarják Istent beengedni az életükbe, mert attól félnek, hogy Isten miatt mindent fel kell adni, ami vidám. 

Más szóval azt gondolják, hogy kereszténynek lenni azt jelenti, hogy a bulinak vége, a lelkiség együtt jár a nyomorúsággal. Az emberek kétségbeesetten keresik az állandó vidámságot, de ez annyit jelent, hogy a csökkenő hozamok törvénye alatt élnek. Egyre több pénz, több idő és több energia befektetésével egyre csökkenő mértékű izgalomhoz jutnak. Mennek körbe-körbe és ezt kérdezik: "Ugye, még mindig milyen jól szórakozunk?" 

A félelem ellen azzal az igazsággal harcolhatsz, amit Isten mond: "gazdagon megajándékozott minket mindennel ahhoz, hogy boldog életünk legyen." (1 Tim 6:17b NIV)

Isten szeret téged. Engedd meg neki, hogy hordozza a terhedet, add neki oda azt az aggódalmadat, ami feszültté tesz. Itt az ideje, hogy élvezd az életet!

 

Beszéljetek róla:

- Hogyan tudod élvezni az életet a baj és stressz közepette? Azt akarja Isten, hogy hanyagold el a kötelességedet?

- Miért feltételezik az emberek a keresztényekről, hogy nyomorult emberek?

- Mit adott Isten, ami az örömödet szolgálja? Kihasználod teljes mértékben?

 

* (Daily hope by Rick Warren, 2015.07.19)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása