Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan szeresd azt, aki nem szeretetreméltó?

2015. augusztus 01. 03:00 - FodorImi

„Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.” (Lukács 6:32)

love.jpg

Ha csak időnként, néha szeretsz, ahogy a villanykapcsolót ki- vagy bekapcsolják, akkor nem úgy szeretsz másokat, mint ahogyan Isten szeretné, hogy szeresd őket. Jézus mondta: „Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.” (Lukács 6:32)

Neki a következő a nézőpontja: Mindannyian tudjuk szeretni azokat, akik viszont szeretnek minket. A szeretet mesterévé válni, azt jelenti, hogy megtanulod szeretni azokat, akik nem szeretetreméltók – amikor szereted azokat az embereket, akik nem szeretnek téged, szereted azokat az embereket, akik bosszantanak, szereted azokat az embereket, akik hátba szúrnak, akik pletykálnak rólad.

Ez meglehet, hogy lehetetlen feladatnak tűnik, és az is. Ezért van szükségünk Isten szeretetére életünkben, hogy így szeretni tudjunk másokat. „Mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten van irántunk.” (1János 4:16a)

Amikor felismered, Isten mennyire nagyon szeret téged – extravagáns, ellenállhatatlan, feltétel nélküli szeretettel – ez a szeretet megváltoztatja egész életed irányultságát. Ha nem fogadjuk el Isten irántunk való szeretetét, akkor nehézségeink lesznek akkor is, amikor másokat próbálunk szeretni. Olyan emberek szeretetéről beszélek, akik nem szeretetreméltók, nehéz, bosszantó, nagyon más vagy követelőző emberek.

Addig nem tudod megtenni, míg nem Isten szeretete jön rajtad keresztül. Szükséged van Isten szeretetének ismeretére, mert az tud kiáradni az életedből mások felé.

Beszéljetek róla:

  • Mennyiben kellene a keresztények szeretetének különböznie a világ szemében?
  • Hogyan tudod jobban megérteni, mennyire szeret az Isten téged?
  • Mit jelent az, hogy „elfogadod Isten szeretetét”?

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása