Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem mondja meg Isten, mi a következő lépés?

2015. augusztus 07. 03:00 - Florabell

"Ha ígéretet teszel Istennek, ne halogasd a véghezvitelét, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban." (Prédikátor 5,4 NLT fordítás)

Már nagyon sok mindent tudsz arról, mit szeretne Isten az életeddel. Miért nem kezdesz hozzá? Isten nem fogja megmutatni neked a második lépést azelőtt, hogy megtennéd az elsőt. Közületek néhányan azt mondogatják, "szeretném tudni, mi Isten akarata a házasságomra/munkámra nézve". Isten ezt mondja: "Kezdjük az alapoknál. Olvasod a Bibliát? Tagja vagy egy kis keresztény csoportnak? Befizeted a tizedet? Beszélgetsz velem?" El kell kezdened megtenni azt, amiről már tudod, hogy Isten akarata az életedben.

Szóval mi az, amiről már tudod, hogy meg kell tenned, de még mindig nem tetted meg? Mi a következő lépésed?

Talán már több mint egy éve jársz egy gyülekezetbe, de lehet, hogy itt az ideje, hogy tag legyél...Talán már imádkozol a bemerítkezéseddel kapcsolatban, de lehet, hogy itt az ideje, hogy beírd az időpontot a naptáradba! Talán egy kis keresztény csoportot keresel éppen, akikkel rendszeresen összejöhetnétek, de lehet, hogy a te otthonodban kellene indítani egy ilyen kis csoportot... Lehet, hogy Isten már megmutatta neked, milyen ajándékaid és adottságaid vannak, de talán itt az ideje, hogy elkezdj velük szolgálni mások felé...

Hagyod, hogy elteljen a következő hét vagy a következő év anélkül, hogy elkezdenéd megtenni, amit Isten már megmutatott neked? Mire vársz?

A Prédikátor 5,4-ben ezt olvassuk: "Ha ígéretet teszel Istennek, ne halogasd a véghezvitelét, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban" (NLT fordítás). Ne halogasd a dolgokat. Tedd meg, amiről tudod, hogy meg kell tenned.

Mondd el ma ezt az imát: "Uram, szükségem van a vezetésedre és útmutatásodra az életemben. Hittel kérem Tőled, hogy mutasd meg az irányt, hogy merre menjek. Segíts, hogy meghalljam a válaszodat, hogy ne legyek túl elfoglalt ahhoz, hogy meghalljam, amit mondasz. Atyám, amikor nem értem, amit mondasz, kérlek, segíts, hogy bízzak benned, és megértsem azt, hogy a te utad a javamra van. Uram, mi a következő lépés? Kérlek, segíts, hogy meg tudjam tenni azt, amit már tudok, hogy tennem kell. Kérlek, segíts, hogy ne legyek frusztrált, hogy ne féljek, és hogy tudjak benned bízni. Jézus nevében kérlek. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.31.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rövid G. atya 2015.08.07. 04:40:02

Tán azért, mert nincs?
Jelentjezten, aki józanul, kábító hatású anyagoktól mentesen, beszélt már bármiféle istenbel és nem szorult pszichiáter és/vagy neurológus segítségére!
süti beállítások módosítása