Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha meg akarod tudni, mi Isten akarata...

2015. augusztus 08. 03:00 - gyanus

"Ha szeretnéd tudni, hogy Isten mit szeretne, hogy tegyél, kérdezd meg Őt, és örömmel elmondja majd, mert mindig kész arra, hogy bőségesen adjon bölcsességet mindenkinek, aki kéri tőle." (Jakab 1:5, NIV fordítás)

Ha szeretnéd tudni Isten akaratát, akkor tedd ezt:

1. Ismerd be, hogy irányításra van szükséged. Nem szeretjük bevallani, ha nem tudjuk, mit tegyünk. Főleg a férfiak nem! A természetünk nem olyan, hogy azt mondjuk, "eltévedtem", és aztán útbaigazítást kérjünk. Ezért van az, hogy amikor Isten akaratát szeretnénk megtudni, igazi bátorságra van szükségünk ahhoz, hogy bevalljuk, nem tudjuk, mit tegyünk, és szükségünk van irányításra. A Zsoltárok 25:9 azt mondja,"Ő útmutatást ad az alázatosoknak a helyes dologgal kapcsolatban, és megmutatja nekik az Ő útját" (NIV ford.). Ha nagyképű vagy és azt gondolod, hogy te mindent tudsz, Isten azt fogja mondani, "Rendben, akkor csak nyugodtan csináld a dolgokat, ahogy akarod!" Egyes emberektől néha ezt hallom: "Keresztény vagyok 20 éve, és még sosem éreztem, hogy Isten vezetne." Mi erre a válaszom? Az, hogy talán azért, mert sosem ismerted be, hogy szükséged van rá. Dolgozni mész, és úgy gondolod, tudod, mit kell tenned, nem is kell ezért imádkoznod. A pénzügyeiddel kapcsolatban is állandóan döntéseket hozol anélkül, hogy imádkoznál előtte. Terveket készítesz a nyaralásról, ima nélkül. Döntéseket hozol a karrieredet illetően, ezt is ima nélkül. Ha egyedülálló vagy, elhívsz valakit randizni anélkül, hogy imádkoznál ezzel kapcsolatban. Úgy gondolod, tudod, mit kell tenned.... Pedig talán meg kellene állnod és be kellene ismerned, hogy útmutatásra van szükséged. Mert ez az első lépés ahhoz, hogy megtudd Isten akaratát az életedre. 

2. Kérd Istent hittel, hogy adjon útmutatást. A Biblia azt mondja a Jakab 1:5-6-ban: "Ha szeretnéd tudni, hogy Isten mit szeretne, hogy tegyél, kérdezd meg Őt, és örömmel elmondja majd, mert mindig kész arra, hogy bőségesen adjon bölcsességet mindenkinek, aki kéri tőle; nem veszi azt zokon. De ha kéred Őt, biztos légy abban, hogy tényleg várod, hogy elmondja, mert a kételkedő elme olyan változékony, mint a tenger hulláma, amit ide-oda visz a szél." (TLB ford.) Vedd észre, hogy két kulcsa van annak, hogy legyen bölcsességed és tudd Isten akaratát. Először is, a megfelelő személyt kell megkérdezned: Istent. Nem a manikűrösödet, a bárpultost vagy egy "megbízható" tekintélynek számító talk-show vezetőjét. Istent kell megkérdezned, mert Ő a megfelelő személy! A másik fontos dolog pedig az, hogy megfelelő hozzáállással kell kérned Istent: számítanod kell arra, hogy Ő válaszol. Kérted valaha Istent, hogy vezessen téged, de mégsem számítottál rá, hogy megteszi? Biztosan előfordult már ilyen. Ezért nem kaptál tőle választ. Úgy kell kérned, hogy számítasz rá, hogy Ő válaszol. Isten tiszteli a hitet, és megígéri, hogy ad bölcsességet neked az életed következő lépéséhez.

Beszéljetek róla

  • Milyen nagy döntéseket hoztál az életedben mostanában? Honnan tudtad, hogy az Isten akarata? Milyen kihatással volt a döntésedre az, hogy imádkoztál?
  • Kihez fordulsz, amikor segítségre van szükséged ahhoz, hogy tudd, mi Isten akarata? Hogyan próbál meg az a személy Isten Igéje és az ima felé orientálni téged?
  • Mit gondolsz, Isten miért akarja, hogy várakozással teli hozzáállással imádkozzunk? 

 

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.01.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása