Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Milyen csatornákon szólhat hozzád Isten?

2015. augusztus 09. 03:00 - sema22

" Az Úr igenis szól - egyszer így, máskor úgy - bár az emberek talán nem értik. (Jób 33: 14, NCV fordítás)"

 Sokan úgy gondolják, hogy túl elfoglaltak ahhoz, hogy meghallják, amit Isten mond. De időt kell szánnunk, hogy ráhangolódjunk és meghalljuk, mert Isten szól hozzánk. A Jób 33:14 azt mondja, "Az Úr igenis szól - egyszer így, máskor úgy - bár az emberek talán nem értik." (NCV ford.)

A kérdés az, hogyan tudjuk megérteni, ráhangolódni és meghallani Isten hangját.

Isten a következő négy csatornát használhatja:

1. Isten a Biblián keresztül beszél hozzád. A Biblia az életed kézikönyve. Megmutatja, mi a helyes lépés, amit tenned kell. Ezért kell minden nap olvasnod Isten Igéjét. Ha nem töltesz időt Istennel minden nap, és nem olvasod a Bibliát, akkor Isten számára "foglaltat jelez a vonalad", amikor Ő beszélni akar veled.  Folyamatosan kapcsolatot kell tartanod Istennel; azt pedig, hogy mi az Ő akarata, Isten Igéjéből tudjuk meg.

2. Isten egy tanításon keresztül szól hozzánk. Előfordult már veled, hogy istentiszteleten ültél, és amit a pásztor mondott, olyan volt, mintha közvetlenül Isten szólt volna hozzád? Egyetlen tanító vagy prédikátor se tudhatja pontosan, hogy kinek mi az egyéni szüksége. De Isten tudja. Így aztán minden Istentisztelet előtt így szoktam imádkozni: "Istenem, te ismered az embereket és hogy mire van szükségük. Add, hogy a helyes szavakat tudjam mondani." És valahogy Isten tudja használni a tanításaimat, illetve más pásztorok tanításait arra, hogy azt mondjuk, amire szüksége van azoknak, akik hallgatják.  

3. Isten benyomások által is tud szólni. Ezzel kapcsolatban két véglet van. Az egyik a racionalista ember, aki azt mondja, hogy egy benyomás nem lehet Istentől, és mindennek logikusnak kell lennie. A másik  véglet az, amikor valaki abban hisz, hogy minden benyomás Istentől van. Nekünk a középutat kell választanunk, és tudnunk kell, hogy a bennünket ért benyomás akkor van Istentől, ha az Isten Igéjével összhangban van. 

4. Isten szól hozzánk a körülményeinken keresztül. Ha értelmes és gyümölcsöző életet akarunk élni, akkor Isten folyamatosan korrigálni fogja az irányt, amerre haladunk, és ehhez az életünkben lévő körülményeket használja fel.

Ha elkezdesz odafigyelni arra, hogy mit mond Isten a körülményeken, a benyomásokon, a tanításokon és a Biblián keresztül, akkor Isten néha olyan utakra is vezet majd, amiket nem értesz. De tarts ki! Istent követni nem mindig könnyű, de olyan sok áldást fog hozni az életedben, amit elképzelni se tudsz. 

 Beszéljetek róla: 

  • Mikor használta Isten valamelyik csatornát a négy közül, hogy elmondja, mi az Ő akarata az életedre vonatkozóan?
  • Mit gondolsz, hogyan szeretné Isten, hogy ellenőrizd, hogy egy benyomás Őtőle van-e?
  • Hogyan kell változtatnod a körülményekhez való hozzáállásodon, hogy Isten azokon keresztül is tudjon szólni hozzád?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 08. 02.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása